Egy kútban lelte halálát egy rendőr és a szomszédasszonya

2019.06.17. 10:44

Két személyt találtak holtan szombaton este Nyugat-Szlovákiában egy újonnan épített szenicei családi ház kútjában. A 30 éves rendőrnyomozót és 41 éves szomszédasszonyát már nem tudták megmenteni a kiérkező mentősök - számolt be a Paraméter.sk felvidéki hírportál.

Mária Linkesová, a megyei rendőrségi szóvivő a Paraméter.sk-nak először csak annyit erősített meg, hogy a Szenicére kiérkező rendőrök két személyt, egy 30 éves férfit és egy 41 éves nőt holtan találtak a kertes ház kútjában.  A halál pontos okának kiderítése érdekében törvényszéki boncolást rendeltek el, a rendőrség emberölés gyanújával indított eljárást. 

Nem sokkal később az egyik szlovák kereskedelmi csatorna, a Joj TV rendőrségi forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy tragikus baleset történt a nyugat-szlovákiai kisvárosban. A 30 éves, rendőrnyomozóként dolgozó Filip állítólag egy létráért mászott le a frissen fúrt kútba. Ötméteres mélységben azonban nagyon magas koncentrációban lehetett az ammónia, oxigén pedig semmi.  A férfi valószínűleg nem kapott levegőt, ám még mielőtt elvesztette az eszméletét, segítségért kiáltott. 

Ezt hallhatta meg a szomszéd nő, aki szintén lemászott a kútba, de már ő sem tudott feljönni.

A két eszméletlen személyt a tűzoltóknak sikerült felhozniuk a kútból, de újraéleszteni már nem tudták őketForrás: Polícia SR

Mindkettejüket a helyszínre riasztott tűzoltók húzták ki légzőkészülékben. A mentők még legalább egy fél órán át igyekeztek újraéleszteni őket, de az életüket már nem tudták megmenteni. 

Filip két gyermek édesapja, nagyon közkedvelt volt a rendőrök körében is. Mindkettejüket jó emberként ismerték a helybéliek. A szlovák rendőrség nyomozást indított, hogy kiderüljön, hogy pontosan mi történt szombat este.