Rejtélyes körülmények között tűnt el egy belga turista, egy bárban látták utoljára

Théo Hayez
Byron Bay, 2019. június 17. Az új-dél-walesi rendőrség által 2019. június 17-én közreadott fotó a 18 éves belga Théo Hayez hátizsákos turistáról, akinek nyoma veszett 2019. május 31-én az ausztráliai Byron Bay-ben. A fiatalember után keresés indult, miután június 6-án nem jelentkezett ki a Byron Bay-i szállodából, és az útlevelét, valamint a személyes holmiját is hátrahagyta. A tinédzsert utoljára a Byron Bay-i Cheeky Monkey bárban látták május 31-én éjjel. MTI/EPA
Vágólapra másolva!
A 18 éves Théo Hayeznek az ausztráliai Byron Bay-ben veszett nyoma még május 31-én. A belga fiút utoljára aznap éjjel látták a Cheeky Monkey bárban, de csak azok után kezdték el keresni, hogy június 6-áig nem jelentkezett ki a helyi szállodából. A személyes holmijait megtalálták a szobájában, többek között az útlevelét is.
Vágólapra másolva!

A fiatal fiúról a Daily Mailen is megjelentek felvételek: a rendőrség reméli, hogy a biztonsági kamerák képe és a ruházata alapján valaki felismeri majd a turistát. A fiú apja könnyek között kérlelte a rendőrséget, hogy ne adják fel a keresést, a helyieket pedig arra kérte, hogy járjanak nyitott szemmel, de névtelen tippeket ne küldjenek Théo hollétéről.

A nyomozást segítheti, hogy

a fiú állítólag június 1-jén még chatelt a WhatsApp

nevű alkalmazáson keresztül, ezért az apja arra kérte a fejlesztőket, hogy az ügy körülményeire való tekintettel tegyenek kivételt, és tegyék a család számára elérhetővé fia valószínűleg utolsó beszélgetését. A szolgáltató egyelőre nem tett eleget az apa kérésének, mondván: a

fiú nagykorú, és be kell tartaniuk az adatvédelmi szabályzatukat.

Június 17-én közreadott fotó a 18 éves belga Théo Hayez hátizsákos turistáról Forrás: MTI/EPA/Tweed-Byroni Rendőrség

Théo telefonját utoljára június 13-án sikerült bemérni, azóta lemerült, vagy valaki kikapcsolta.

Hetek teltek el azóta, hogy a fiú eltűnt, a brit portál szerint ez pedig megnehezíti a nyomozók munkáját.

Ausztrál mentőalakulatok tagjai kutatnak Théo Hayez után az új-dél-walesi Byron Bay-ben Forrás: MTI/EPA/Regi Warghese

Théo nyolc hónapja indult el otthonról, hogy hátizsákkal bejárja az országot. A Byron Bay-i volt az utolsó állomása, június 6. után hazament volna. Az anyja azt mondta, bízik benne, hogy a fia még él, és talán egy lánynál tölti az időt. A nő azt is hozzátette, a fia nagyon körültekintően megtervezte az utazását: hónapokig készült az indulásra, és semmit sem bízott a véletlenre.