Merénylet Kabulban: 21 áldozata van a robbantásoknak

2019.09.03. 09:15

Az éjszakai terrortámadás célpontja a Green Village nevű városrész volt, ahol nemzetközi, illetve segélyszervezetek képviseletei mellett külföldieknek fenntartott vendégházak vannak. A robbantásoknak 21 halálos áldozata és közel 120 sebesültje van. A halottak között megtalálták az öt terrorista holttestét is. 

Naszrat Rahimi afgán belügyi szóvivő közölte, a terrortámadás célpontja a szigorúan őrzött Green Village nevű városrész volt. A térséget hatalmas robbanás rázta meg, amelyet több kilométerrel távolabb is hallottak. Ezt egy kisebb detonáció követte. Az afgán rendőrség legalább 400 külföldit menekített ki a helyszínről és helyezett biztonságba. A biztonsági erők hajnalra tisztították meg a területet.

A legfrisebb adatok szerint 21-en meghaltak és 119-en megsebesültek a támadásban.Forrás: AFP/Wakil Kohsar

Zabiulla Mudzsáhid tálib szóvivő kijelentette, hogy támadásuk a külföldi erők ellen irányult. Mint mondta, egy merénylő robbantotta fel autóba rejtett rombáját, majd fegyvereseik több irányból megrohamozták a Kabul keleti részén található területet.

A kabuli kormány belügyi szóvivője ugyanakkor cáfolta az összecsapásokról szóló közlést, és hozzátette, hogy a második robbanás egy lángra lobbant benzinkútnál történt.

Az év eleje óta ez volt a második robbantás a Green Village közelében és a tizennyolcadik Kabulban. A támadásokban legkevesebb 193-an életüket vesztették, 897-en megsebesültek.