Két napig vonszolta magát a vadonban egy sérült ausztrál túrázó

2019.09.18. 12:11

Két napon át vonszolta magát a földön egy balesetet szenvedett túrázó az északkelet-ausztráliai vadonban, mielőtt a mentőcsapatok kedd délután rátaláltak.

Az 54 éves Neil Parker a Brisbane-től 32 kilométerre nyugatra lévő Mount Nebo hegyen túrázott egyedül, amikor lezuhant egy hat méter magas vízesés tetejéről,  és eltörte a lábát, valamint a csuklóját.

Három kilométeren át vonszolta magát

– Rögtön arra gondoltam, hogy óriási bajban vagyok, mivel senki nem tudja, hogy merre járok – mondta el szerdán az ausztrál férfi az újságíróknak a kórházi ágyából.

A tapasztalt túrázó először megpróbált a telefonján segítséget hívni, ám a készülék megsérült a zuhanáskor.

Ezután elhatározta, hogy elvonszolja magát egy nagyjából 3 kilométerrel arrébb fekvő területre,  amelyről úgy vélte, hogy a kereső- és mentőcsapatok ott nagyobb eséllyel rátalálnak.

Egy mentőhelikopterről vették észre

Parker szerint a nála lévő fájdalomcsillapítók és fehérjeszeletek segítettek neki átvészelni a fájdalmas és erőt próbáló két napot. – Nagyjából egy-másfél métert tudtam haladni egyhuzamban, mielőtt meg kellett állnom pihenni – idézte fel a férfi. Hozzátette: ami gyalog 40 percembe került volna, azt a földön kúszva csaknem két nap alatt tudtam megtenni.

Parkert végül egy mentőhelikopterről vették észre kedd délután, és kórházba szállították.