Olasz Testvérek: Orbán Viktor Magyarországa megmutatja, hogyan lehet felemelt fővel európainak lenni

2019.09.20. 19:53

Példaképnek nevezte a visegrádi országokat, kiemelten Magyarországot Giorgia Meloni a jobboldali, bevándorlásellenes Olasz Testvérek (FdI) elnöke a párt pénteken kezdődött rendezvényén Rómában, amelyen - ahogy arról az Origo is beszámolt - szombaton Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólal.

Giorgia Meloni az MTI-nek nyilatkozva elmondta, azért hívta meg a magyar kormányfőt, mivel modellnek tartja a visegrádi országokat, és köztük mindenekelőtt Magyarországot.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Giorgia Melonit, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnökét az Országházban 2018. február 28-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Megmutatják, hogyan lehet Európában felemelt fővel tagállamnak lenni, miként lehet Európában erősnek megmaradni saját identitásunk, határaink, vállalkozásaink, családjaink védelmével  - jelentette ki a FdI elnöke.

Hozzátette: "Orbán Viktor ezt teszi minden nap, és a FdI ezt a politikai vonalat követi".

Hangsúlyozta, hogy  hálózatot akarnak létrehozni Európában a patrióta mozgalmak részvételével, amelyek az igazi Európáért küzdenek a bürokraták és technokraták hamis Európájával szemben. Giorgia Meloni pénteken nyitotta meg az Atreju nevű pártrendezvényt, amelyet az egymás utáni második évben ismét a római Tiberis-szigeten rendeznek meg.

Az eredetileg az olasz jobboldali fiatalok politikai, kulturális találkozóját 1998-ban Giorgia Meloni indította útjára. Nevét Michael Ende: A végtelen történet regényének egyik szereplőjéről kapta.

Az idei kiadás a Kihívás a csillagokig címet, Olaszország nagyot mer gondolni alcímet kapta.

A háromnapos találkozó szekcióiban olasz és külföldi vendégek szólalnak fel: pénteken Matteo Salvini a Liga elnöke, korábbi bevándorlásellenes belügyminiszter volt az egyik kiemelt vendég, szombaton délelőtt Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, később Orbán Viktor magyar kormányfő mond beszédet, Az emberek és népek Európája beszélgetés keretében. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK