Elárverezték a Ferenc pápa aláírását viselő Harley-Davidsont

pope religion Horizontal
Pope Francis (C) signs an Harley Davidson motorcycle next to members of Christian motorcycle group during his weekly general audience on May 29, 2019 at St. Peter's Square in the Vatican. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Ferenc pápa aláírását viselő Harley-Davidson 42 ezer fontért (16 millió forintért) kelt el vasárnap Angliában, egy Staffordban megrendezett árverésen. A motorkerékpár árát egy ugandai árvaház és iskola létesítésére szánják.
Vágólapra másolva!

A Harley-Davidson, amelyet "Holy Davidsonnak" becéznek,

Würzburgban készült az osztrák Jesus Bikers (Jézus motorosai) csoport megrendelésére.

A csoport nyáron ajándékozta a tengerentúli katolikus missziókat támogató Pápai Missziós Társaságnak, és Ferenc pápa a római Szent Péter téren aláírásával látta el a motor világos karosszériáját - számolt be róla a BBC News. A Harley árát az árverés előtt 50 ezer és 100 ezer font (19 millió forint és 38 millió forint) közöttire becsülték.

Ferenc pápa a Szent Péter téren, idén május 29-én Forrás: AFP/Andreas Solaro

Egy hasonló, a pápa tulajdonában lévő Harley-Davidsonért 2014-ben 208 399 fontot (80 millió forintot) fizettek egy árverésen; a bevételt akkor a római hajléktalanok megsegítésére fordították.

A Bonhams árverési ház beszámolója szerint a motor gyöngyházszínű, amerikai-mexikói stílusú díszítéssel készült, aranyozott alkatrészek és süllyesztett kereszt is növeli az értékét.