Meghan hercegnő: Nehéz volt a házasságom első éve

2019.10.21. 18:38

A brit bulvársajtó nyomása miatt nehéznek nevezte Harry herceggel kötött házasságának első évét Meghan sussexi hercegnő. Harry herceg szerint a lapok rendszeresen mocskolódó, hazugságokat tartalmazó cikkeket tesznek közzé a feleségéről.

Az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott, vasárnap este sugárzott interjújában Meghan hercegnő elmondta, hogy brit barátai óva intették őt attól, hogy feleségül menjen a herceghez a brit média várható intenzív figyelme miatt.

Az egykori amerikai színésznő elismerte, hogy naivan elutasította a figyelmeztetéseket, lévén amerikai, aki nem érti, miként működik a brit sajtó.

Soha nem gondoltam, hogy könnyű lesz, de azt gondoltam, hogy tisztességes lesz. És ez az, amibe nehéz beletörődni

- mondta.

Meghan hercegnőt óva intették a barátai attól, hogy feleségül menjen a herceghez a brit média várható intenzív figyelme miattForrás: Chris Jackson/Invictus Games Foundation via Getty Images/2019 Handout/Handout

A médiával folyó harcáról a brit hercegi pár a Harry & Meghan: An African Journey (Harry és Maghan: egy afrikai út) című dokumentumfilmben beszélt, amely a közelmúltban Afrikai déli részén tett látogatásukat követte nyomon. Mindketten arról beszéltek, hogy zavarja őket a reflektorfény, különösen azért, mert a többsége nem igaz annak, ami nyomtatásban megjelenik róluk.

A Meghan hercegnőre nehezedő nyomást fokozta, hogy újdonsült házas, majd várandós és később anya lett.

Minden nő, különösen ha gyereket vár, igazán sebezhető. És ez valódi kihívást jelent, majd az is, amikor gyereked születik. Ez egy küzdelem volt

- mondta Meghan hercegnő.

A Meghan hercegnőre nehezedő nyomást fokozta, hogy újdonsült házas, majd várandós és később anya lettForrás: AFP/Dominic Lipinski

Az újságíró kérdésre, hogy jól van-e, azt mondta: „Köszönöm, hogy megkérdezte, mert nem sok ember kérdezi meg, hogy jól vagyok-e, de nagyon valós dolgokon megyünk keresztül a színfalak mögött".

A 35 éves Harry herceg elismerte, hogy

vannak nézetkülönbségek közte és két évvel idősebb bátyja, Vilmos herceg között,

de azt mondta, hogy a kettőjük közötti szakadékról szóló hírek légből kapottak.

„Nyilvánvaló, hogy történnek szamárságok részben az általam betöltött szerep, részben munkám és a nyomás alatt álló családom miatt. De testvérek vagyunk, és jelenleg más ösvényeken járunk, de mindig ott leszek számára, és tudom, hogy ő is, mindig mellettem fog állni" - magyarázta.

Harry herceg azt mondta, mindig ott lesz Vilmos számára, és tudja, hogy testvére is mindig mellette fog állniForrás: Getty Images/Indigo/Max Mumby

Élete legnehezebb részének nevezte, hogy állandóan reflektorfényben állnak, és a kamera minden villanása, a fényképező gép minden kattanása édesanyja korai halálára emlékezteti őt:

De nem fogom engedni, hogy belehajszoljanak egy olyan játékba, amely megölte anyámat

- mondta.

A hercegi pár a hónap elején pert indított a londoni felső bíróságon a The Sun című konzervatív, illetve a Daily Mirror című baloldali tömeglap ellen, miszerint ezek a lapok törvénysértő módon feltörték és lehallgatták telefonos hangpostájukat. A Mail on Sunday című vasárnapi lapot is perlik, amiért tavaly

közzétette Meghan egyik levelét, amelyet a hercegnő édesapjának, Thomas Markle-nak írt.

A konzervatív vasárnapi bulvárlap ezzel megsértette a szerzői jogot és a brit adatvédelmi törvényt.

A kereste benyújtásakor Harry azzal vádolta a brit sajtót, hogy a lapok ugyanúgy bánnak vele, mint egykor édesanyjával, Diana hercegnővel, aki 1997-ben, lesipuskás fotósoktól üldözve halt meg egy párizsi autóbalesetben.

Harry herceg attól fél, hogy a történelem megismétli önmagát, és felesége is ugyanazon befolyásos erők áldozatává válik, mint az édesanyjaForrás: AFP, Getty Images

„Leginkább attól félek, hogy a történelem megismétli önmagát. Elvesztettem édesanyámat, és most azt kell látnom, hogy feleségem is ugyanezen befolyásos erők áldozatává válik" - mondta a herceg, aki szerint egyes lapok rendszeresen mocskolódó, hazugságokat tartalmazó cikkeket tesznek közzé Meghanról.