Előkerült egy térfigyelő kamera felvétele, amelyen az a kamion látszik, amelyben szerda reggel 39 ember holttestét találták meg Essex megyében egy ipari parkban. A valószínűleg migránsokat csempésző kamion feltételezett útvonalát térképen is ábrázolták már – hívja fel rá a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, reggel az angliai Essex megyében 39 holttestre bukkantak egy bolgár kamion rakterében egy ipari parkban.

Most előkerült egy térfigyelő kamera felvétele is, ami a kamiont mutatja a Waterglade parkba való megérkezésekor, mintegy fél órával azelőtt, hogy felfedezték a holttesteket.

A kamion rakodótere hűtött volt, így az ott lévő emberek valószínűleg halálra fagytak. A jelenlegi információk szerint a kamion szombaton érkezhetett meg az Egyesült Királyságba Holyheadnél, ez pedig azt jelenti, hogy az emberek már legalább négy napja benne voltak.

A teherautó feltételezett útvonaláról is megjelent egy összefoglaló térkép, amin az látszik, hogyan jutott el Holyheadből Anglia középső részén keresztül a Waterglade ipari parkba Essex megyébe.

A sofőr egy 25 éves északír férfi volt, akit a rendőrség már őrizetbe vett. Az Essex-i rendőrség főfelügyelője, Andrew Mariner elmondta, zajlik az áldozatok azonosítása, ez azonban hosszú ideig is eltarthat.