Folyamatos fájdalmakra panaszkodott a szülés után egy fiatal kismama, majd egy hónapnyi tortúra után meghalt a Braila megyei kórházban. A Román Egészségügyi Minisztérium felszólította a Braila megyei közegészségügyi igazgatóságot, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot az ügyben - olvasható a Maszol.ro hírportál beszámolójában.

A 19 éves kismama erős fájdalmakkal került vissza a kórházba a múlt héten, egy hónappal azután, hogy világra hozta gyermekét. A 3-as számú Brailai kórházban a múlt hétfőn porckorongsérvvel diagnosztizálták az orvosok, gyulladáscsökkentőt írtak fel neki, és hazaküldték – részletezte a történteket a lány édesanyja az egyik helyi napilapnak.

Másnapra azonban a nő állapota rosszabbodott, az egész testében elviselhetetlen fájdalmat érzett. Mentővel a sürgősségi kórházba vitték, ahol ezúttal agyhártyagyulladást diagnosztizáltak nála.

Pár órára rá viszont a 19 éves kismama a kórházban meghalt.

Itt, a Brailai Megyei Kórházban kezelték félre a kismamát.Forrás:Maszol.ro/obiectivbr

A boncolás első eredményei kimutatták, hogy az áldozat halálát vérmérgezés okozhatta, ami egy körülbelül két négyzetcentiméteres bent maradt méhlepénydarab miatt alakulhatott ki. A törvényszéki orvostani vizsgálatok még zajlanak. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított bűnvádi eljárást a rendőrség.