Három hónappal a véres merénylet után újra kinyitott a Texas megyei áruház, ahol korábban egy 21 éves fegyveres válogatás nélkül lövöldözni kezdett az ott dolgozókra és a vásárlókra. 

A texasi-mexikói határ amerikai oldalán fekvő, döntően spanyolajkúak, mexikóiak lakta El Paso történetébe véres napként írta be magát augusztus 3. Patrick Crusius, egy 21 éves férfi helyi idő szerint délelőtt 10 órakor betört a Walmart áruházba és lövöldözni kezdett.

A merényletben 22 ember meghalt, köztük hét mexikói állampolgár. Sokakat súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

A támadást terrorcselekményként kezelik, ugyanis a lövöldöző kifejezetten származásuk, bőrszínük alapján válogatta ki az áldozatait. Az első lövések eldördülése előtt fél órával Patrick Crusius egy hosszú rasszista bejegyzést tett közzé az interneten. 

Forrás: AFP/Joel Angel Juarez

A történtek ugyanakkor nem állították meg El Paso életét. A Walmart három hónappal a lövöldözés után újra kinyitott. A FoxNews-nak nyilatkozó vásárlók azt mondták, nem élnek félelemben, és már nagyon örültek neki, hogy ismét a boltban vásárolhatnak.

Az üzletet felújították és egy feliratot is kapott a homlokzaton #ELPASOSTRONG, vagyis "El Paso erős" felhívással, illetve felállítottak egy emlékművet is.