Migránsok verekedtek Milánó központjában

politics parties Horizontal
(FILES) In this file photo taken on October 19, 2019 leader of Italy's far-right League party, Matteo Salvini gestures as he speaks during a rally of Italy's far-right League party, conservative Brothers of Italy party and Forza Italia party against the government, in Rome. - Early results on October27, 219 showed Italy's right-wing opposition alliance were ahead in a regional election, heralded as a key test for the country's new left-leaning government. Firebrand Matteo Salvini is determined to wrest Umbria, a hilly region prized for its truffles and prosciutto, from the left which has governed it for 70 years by capitalising on a health scandal and biting economic crisis. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább harminc észak-afrikai fiatal verekedett össze Milánó központjában - jelentette az olasz sajtó szombaton.
Vágólapra másolva!

A rendőrök csak három migránst tudtak őrizetbe venni: két 18 éves és egy 17 éves tunéziait.

Egyedül ők nem tudtak elszaladni a verekedés helyszínéről,

mivel megsérültek, egyikük súlyosabb fejsérülést szenvedett. Eljárást indítottak ellenük, de szabadlábra helyezték őket. A verekedés péntek kora este történt, de a hatóságok csak egy nap elteltével hozták nyilvánosságra. A hatóságok szerint az észak-afrikai migránsok

a központi Dóm-tér közvetlen közelében, egy gyorsbüfé bejárata előtt üvegeket vágtak egymáshoz, és az utcai asztalok székeivel dobálták egymást.

Matteo Salvini a Liga vezetője, volt belügyminiszter kommentálta elsőként a hírt közösségi oldalán közzétett videóüzenettel:

- mondta Salvini. A politikus szolidaritását fejezte ki Milánó lakosainak.

Matteo Salvini Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Hangsúlyozta, hogy üdvözli azokat a férfiakat és nőket, akik messziről érkeznek, de rendben vannak a személyi irataik. Akármilyen a bőrük színe (..) nem érdekel.

- fűzte hozzá.

Roberto De Corato, aki Lombardia tartomány biztonsági felelőse, precedens nélkülinek nevezte a Milánó városi és vallási jelképének számító dómnál történteket. "Az észak-afrikaiak már a dómnál is verekednek.

- nyilatkozta De Corato a rendőrségi jelenlét erősítését sürgetve.