Négy halott egy floridai ékszerrablásban

2019.12.06. 09:51

Két fegyveres rabló, az UPS csomagküldő szolgálat egyik alkalmazottja és egy járókelő meghalt egy sikertelen ékszerlopás utáni autós üldözésben és lövöldözésben csütörtökön a floridai Miamiban - közölték az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a rendőrség illetékesei.

A rablók helyi idő szerint csütörtök délután próbálták meg kifosztani Miami Coral Gables nevű külvárosában, a híres Miracle Mile bevásárlónegyedben lévő ékszerboltot, de az üzletből kapott "csöndes" riasztás után másfél perccel rendőrök érkeztek a helyszínre. Közben a bolt tulajdonosa fegyvert rántott, és meghátrálásra kényszerítette a bűnözőket.  Egy visszapattanó golyó könnyebben megsebesítette a bolt egyik női alkalmazottját, egy másik golyó pedig a városnegyed polgármesteri hivatalának egyik ablakát találta el.

A boltból menekülő bűnözők ellopták az UPS csomagküldő szolgálat egyik teherautóját, a sofőrjét pedig túszul ejtették.

Golyónyomok az UPS csomagkézbesítő vállalat furgonján a floridai Miramarban 2019. december 5-én, miután egy meghiúsított ékszerrablás két menekülő tettese sofőrjével együtt elrabolta a járművet. A rendőrök hosszas üldözés után utolérték a bűnözőket, és agyonlőtték őket. A tűzharcban a furgon sofőrje és egy másik autó vezetője is életét vesztetteForrás: MTI/AP/Brynn Anderson

A rendőrök üldözőbe vették a teherautót, a hajsza 32 kilométeren át tartott. 

A rablók egy forgalmas országúton száguldva cikáztak a gépkocsik között, de egy kereszteződés jelzőlámpájánál várakozó autók miatt nem tudtak továbbhaladni. A bűnözők és üldözőik között tűzpárbaj bontakozott ki, a rendőrök végül lelőtték a két rablót.  A lövöldözésben az UPS sofőrje és egy másik gépkocsivezető is meghalt, de egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök vagy a rablók golyója oltotta ki az életüket.

A filmbe illő hajszát élőben közvetítette helikopterről több tévétársaság. 

A rendőrség tisztségviselői hangsúlyozzák, hogy a nyomozóknak nincs könnyű dolguk, mert legalább három helyen, az ékszerboltban, az autólopás és a lövöldözés helyszínén kell tartaniuk szemlét.