Széles körben okozott felháborodást Németországban egy emberölés, amely egy karácsonyi vásár közelében történt Augsburgban. A támadók tizenévesek, vasárnap fogták el őket. A hatóságok kínosan ügyelnek arra, hogy ne szivárogjon ki, milyen származásúak a fiatalok, bár az kiderült, hogy a német mellett más állampolgárságuk is van.

A 49 éves tűzoltó a feleségével és egy baráti házaspárral péntek este felkereste a város híres karácsonyi vásárát, majd hazafelé sétálva vitába keveredett egy csoport fiatallal.

A vita verekedésbe torkollt, a tűzoltó pedig a fejét ért ütésektől elesett és elveszítette az eszméletét. A túlerőben lévő hétfős csoport támadásában súlyos arcsérülést szenvedett a másik házaspár férfi tagja is. A fiatalok gyorsan elmenekültek, a mentők pedig sikertelenül próbálták újraéleszteni a tűzoltót, aki a helyszínen meghalt.

Az erőszakos bűncselekmény országszerte felháborodást keltett, a rendőrség külön nyomozócsoportot állított fel a gyilkosok kézre kerítésére. A bajor tartományi belügyminisztérium vasárnap közölte, hogy a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították és elfogták őket.

A halálos csapásokat az áldozatra egy augsburgi születésű, 17 éves fiatalember mérte, aki a német mellett további állampolgárságokkal is rendelkezik. Elfogtak egy ugyancsak 17 éves és Augsburgban született fiatalt is, aki a közlemény szerint egy dél-európai ország állampolgárságával rendelkezik.

Ez a borzasztó támadás sok embert megrázott Augsburgban, és messze a városon kívül is, ezért is fontos, hogy a rendőrség gyorsan elfogták a támadókat - emelte ki Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter.

Az egyik fiú a német mellett török és libanoni állampolgársággal rendelkezik, a másik fiú pedig olasz állampolgár a Bild című lap értesülése szerint.