Az ötéves gyerek is nemet változtathat a brit transznemű családban

2019.12.10. 20:28

Nagy-Britannia első transznemű családja most újra a reflektorfénybe került, az "apuka" nemváltoztatása után ugyanis most könnyen a kisgyerekük kerülhet sorra, miután nemrég bejelentették, hogy ötéves kisfiúk inkább kislányként szeretne élni – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Ötéves gyerekük nemének a megváltoztatását akarja elkezdeni az a skót család, amely egyébként az első transznemű család volt Nagy-Britanniában. Greg Rogers nőnek született, most már azonban férfiként él a feleségével, Jodyval és kisgyerekükkel Jaydennel.

Jayden kisfiúnak született, részlegesen azonban süket volt, így nehezére esett kommunikálni. Alig kevesebb mint egy évvel ezelőtt azonban sikeresen átesett egy műtéten, aminek eredményeként megjavult a hallása.

A szülők szerint amint kifejlődött rendesen Jayden beszédkészsége, elsőként arról kezdett el beszélni, hogy utál fiú lenni, és inkább lánynak érzi magát. Emiatt lányruhákat is akart hordani, a szülei pedig úgy gondolták, sodródnak az árral és megengedték neki.

A szülők döntésével azonban nem mindenki ért egyet, sokan aggódnak amiatt, hogy a kisfiú csak azért akarja megváltoztatni a nemét, mivel otthon is ezt látja. Greg szerint viszont ez nevetséges, a gyermeke ugyanis nem tud semmit az ő múltjáról, párjával pedig állításuk szerint semmi közük nincs ahhoz, hogy fiú helyett hirtelen lány akar lenni Jayden.

Nagy-Britanniában egyébként nagyon népszerű a nemváltoztatás, ráadásul sokszor a gyerekek körében is - számukra külön klinikákat tartanak fent.

Áprilisban azonban olyan cikk jelent meg, amiben egészségügyi dolgozók számoltak be arról, hogy felmondtak a transznemű klinikákon, miután számos szülő vitte be a gyerekét nemváltoztatásra, akik közül a legfiatalabb mindössze három éves volt.