Varga Judit: Készen állunk, hogy megvédjük Magyarországot

2019.12.10. 11:11

Készen állunk arra, hogy megvédjük Magyarországot az európai uniós Általános Ügyek Tanácsának a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatásán - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben. Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárának a Twitter-oldalán közölt beszámolója szerint nyilvánvaló, hogy a Magyarország ellen indított eljárásnak semmi köze sincs a jogállamisághoz vagy a sajtószabadsághoz, hanem egy ideológiailag vezérelt politikai támadás egy olyan ország ellen, amelynek demokratikusan megválasztott vezetését a Soros-kórus és baloldali liberális társaik megvetik .

A meghallgatást megelőzően, újságíróknak nyilatkozva Varga Judit kijelentette, hogy az újabb meghallgatás a Magyarország ellen indított ismétlődő politikai boszorkányüldözés aktuális epizódja.

Elmondta, nem vezet sehova az immáron több mint tizenöt hónapja tartó, igaztalan vádakon alapuló eljárás, amely bizalmatlanságot teremt a tagállamok között.

A finn soros elnökség kezdeményezésére Varga Juditnak Brüsszelben a magyar igazságszolgáltatási rendszerről, a médiahelyzetről, illetve a tudományos életről kell beszélnieaz európai uniós Általános Ügyek Tanácsa előtt.

Az ülésen a magyar felet képviseli még Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vezetője.

A mostani immár a második meghallgatás, amelynek alapjául a hazugságoktól hemzsegő, Judith Sargentini volt holland európai parlamenti képviselő által összeállított, úgynevezett Soros-Sargentini jelentés alapján zajlik.

Ennek kapcsán Sargentini alig titkolja az örömét, a meghallgatásról megosztotta Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő bejegyzését.

Sargentinitől a magyar jogállamiság portfóliót egyébként Gwendoline Delbos-Corfield vette át.

A magyar ügyben fontos szerepe van még a LIBE-bizottság elnökének, a spanyol szocialista Juan Fernando López Aguilar-nek, illetve a cseh liberális Vera Jourovának, aki a transzparenciáért és részben a jogállamiságért felel az új bizottságban.

A meghallgatásról élőben számol be a Twitter-oldalán Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára.

Kovács Zoltán szerint a finn soros elnökség által kezdeményezett meghallgatásnak semmi köze sincs a jogállamisághoz, az igazságszolgáltatás, a média, illetve a tudományos élet függetlenségének a kérdéshez, ez csupán a Soros-zenekar magyarellenes hadjáratának a folytatása.

Sorosék ugyanis még mindig nem hajlandóak elfogadni a magyar választók döntését, miszerint ismét kétharmados többséggel ruházták fel a kormánypártokat.

Kovács szerint ugyanolyan üres liberális mantrákkal támadják Magyarországot, mint eddig, a vádlók tehát semmi újat nem tudtak kitalálni az elmúlt több mint két évben.

A finn soros elnökség ráadásul nem is közölte a magyar kormánnyal, hogy a Tanács ülésének a napirendjére veszi a magyar kérdést.

Az egyik belga politikus láthatóan nagyon unja az ülést.

Kovács Zoltán következő tweetjében kiemeli, hogy hazánk meghurcolása mögött olyan nyíltan magyarellenes, bürokráciát alkotó szervezetek állnak, mint a Helsinki Bizottság és az Amnesty International.

A meghallgatáson felszólalt Vera Jourová biztos is.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint Jourová asszony célja a Magyarország ellen zajló értelmetlen eljárás elhúzása.

A cseh biztos amúgy szokásos liberális paneleket ismétel, semmi újat nem mond.

A jogérvényesítésért felelős belga biztos, a korábban korrupciógyanús botrányokba keveredett Didier ReyndersFrans Timmermans kollégájához hasonlóan – olyan kérdéseket vetett fel, amelyekre egyetlen tagállam politikusa sem tudna érdemben reagálni. Ezek a felvetések Kovács Zoltán szerint ellentétesek az eljárásrendi szabályokkal, de ez a Soros-ügyészeket kicsit sem érdekli.

A belga biztos szerint az igazságszolgáltatási rendszer felülvizsgálata „egy soha véget nem érő folyamat", magyarán hazánk nem számíthat a valótlan „tényeken" alapuló vita lezárására.

A svédek természetesen ezúttal is a demokráciáért „aggódnak", de kérdések feltevése helyett inkább előadást tartanak a demokráciáról.

Varga Judit visszautasítja a hazánkkal kapcsolatos, régi és új nevetséges vádakat.

Kovács Zoltán véleménye alapján az is nevetséges, hogy a német politikusok a Soros-egyetem kapcsán aggódnak a magyar akadémiai szabadság miatt, miközben Németország több tartományában (land) nem is működhetne a CEU.

Az államtitkár kifejtette: úgy működik a Soros-kórus, hogy olyan kormány ügyét veszi fel napirendjére, amely ideológiai alapon szemben áll vele, figyelmen kívül hagyja a tényeket, az eljárási szabályokat, és saját politikai célja elérése érdekében akkor is folytatja, amikor a vita már érdektelenné vált.