Orvosok és elítéltek viszik a keresztet az üres Szent Péter téren

FERENC pápa
Vatikánváros, 2020. április 10. Ferenc pápa (fehérben) a hagyományos nagypénteki kálváriajárás, a Via Crucis (keresztút) alatt a koronavírus miatt lezárt vatikáni Szent Péter téren 2020. április 10-én. A járvány miatt tartják a keresztutat a római Colosseum helyett a Szent Péter téren. MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi
Vágólapra másolva!
A Szent Péter tér közepén álló obeliszktől a Szent Péter-bazilikához vezető lépcsősor tetejéig halad a római keresztút az idei nagypéntek este, amelyen a meditációk szövege a fizikai és lelki börtönbe zárt emberiséghez szól a koronavírus-járvány miatt hívők nélküli téren.
Vágólapra másolva!

A keresztút vonalát mécsesek világítják meg. A keresztet felváltva viszik a vatikáni egészségügyi hivatal dolgozói és Padova egyik börtönének elítéltjei.

Ferenc pápa (fehérben) a hagyományos nagypénteki kálváriajárás, a Via Crucis (keresztút) alatt a koronavírus miatt lezárt vatikáni Szent Péter téren 2020. április 10-én. A járvány miatt tartják a keresztutat a római Colosseum helyett a Szent Péter téren. Forrás: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi

Az állomásokon elhangzó gondolatokat többen írták, köztük a börtön rabjai, egy elítélt édesanyja, egy meggyilkolt lány szülei, egy fegyőr, valamint egy börtönben szolgáló pap.

Ferenc pápa a bazilika előtt várta a kereszt megérkezését a tizennegyedik, utolsó stációhoz.