Ukrajnában hatvannal kevesebb volt a fertőzött, mint a gyógyult

Kazánban égetik el a használt védőmaszkokat és kesztyűket védőöltözetet viselő munkások Kijevben 2020. május 19-én. A koronavírus-járvány idején a használt védőeszközök begyűjtésére erre a célra kialakított, eldobható tárolóeszközöket helyeztek el az ukrán főváros több pontján is.
Vágólapra másolva!
Hatvannal kevesebb ember kapta el a koronavírust, mint ahányan meggyógyultak Ukrajnában a nyár első napján, hétfőn - tudatták kedden ukrán hírügynökségek a hivatalos adatokat ismertetve.
Vágólapra másolva!

Egy nap leforgása alatt 328 új, megerősített fertőzéses eset történt, és kilencen haltak meg a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben.

A gyógyultak száma 388.

Ezzel a járvány kezdete óta 24 340-re nőtt a fertőzöttek, 727-re a halottak és 10 078-ra a gyógyultak száma.

Munkások tisztítják a falat egy kijevi aluljáróban 2020. május 22-én Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint a legtöbb új fertőzést Rivne, Zsitomir és Lemberg (Lviv) megyében regisztrálták.

Nem történt újabb fertőzés Odessza, Mikolajiv, Herszon és Luhanszk megyében

(az utóbbiban nem szerepelnek a szakadárok ellenőrzése alatt lévő területek adatai).

Kazánban égetik el a használt védőmaszkokat és kesztyűket védőöltözetet viselő munkások Kijevben 2020. május 19-én Forrás: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

A Mukachevo.net hírportál ismertetése szerint Kárpátalján tíz új fertőzés történt, és ezzel eddig összesen 1216 ember kapta el a koronavírust, köztük 275 egészségügyi dolgozó és 78 gyerek.

Haláleset nem történt, továbbra is 28 a halálos áldozatok száma.

Az aktív esetek száma öttel, 778-ra nőtt.