A tömegbe hajtott egy autós Berlinben

Berlin, emberek közé hajtott egy autós
26 July 2020, Berlin: A car is parked after the collision with a group of people at Hardenbergplatz near a destroyed mailbox. Police initially did not expect an attack. Seven people were injured, a fire department spokesperson said, three of them seriously. (to dpa "Car drives in group of people - driver arrested") Photo: Paul Zinken/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Reggel hét óra után a berlini állatkert közelében emberek közé hajtott egy autós - közölte az M1 Aktuális csatorna tudósítója. Heten megsérültek, közülük hárman súlyosan.
Vágólapra másolva!

Egy sérült az autó alá szorult, onnan kellett kimenteni, egy másikat pedig újra kellett éleszteni. Tizenhét szemtanú sokkot kapott a látványtól.

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Paul Zinken

Hatvan mentő és tűzoltó érkezett a helyszínre, a rendőrség pedig bombát keres - hangzott el a tudósításban. Mentőhelikoptereket is riasztottak. Arról, hogy szándékos vagy véletlen baleset történt, még csak találgatások sincsenek. Egy férfi ült az autóban, őt a rendőrség letartóztatta – mondta az M1 tudósítója.

A gázoló autója a Hardenbergplatz mellett Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Paul Zinken

A Bild szerint a sofőr 24 éves, Németországban él, de a Mercedes, amivel gázolt, észt rendszámú. Sajtóhírek szerint a sofőr azt mondta, hogy a nagy sebesség miatt lesodródott az útról, ezért hajtott emberek közé. Eljárás indult ellene.

A gázolás helyszíne nincs messze a Breitscheidplatztól, ahol 2016 december 19-én egy iszlám terrorista a karácsonyi vásárba hajtott a teherautójával. Akkor 11 ember meghalt.