Bilincsben vitték el a maszkviselést megtagadó román nőt Spanyolországban

koronavírus, spanyolország
Csendőrök Benigánim egyik utcáján őrködnek 2020. augusztus 31-én, mert a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt tizennégy napra vesztegzár alá helyezték a spanyolországi Valencia tartományban fekvő települést.
Vágólapra másolva!
Nyolcszor szólítottak fel a spanyol rendőrök egy 46 éves romániai nőt, hogy vegye fel a zsebéből kikandikáló maszkot. Mivel nem volt hajlandó eleget tenni a rendőrök többszöri felhívásának, végső megoldásként őrizetbe vették - számolt be az esetről a Maszol.ro erdélyi hírportál.
Vágólapra másolva!

A Las Provincias című spanyol lap szerint az eset csütörtök este történt a Valencia tartományban található Ontinyent településen. A híradás szerint a spanyol rendőrség járőrei arra lettek figyelmesek, hogy egy középkorú nő maszk nélkül sétál az utcán. Amikor kérdőre vonták a 46 éves román nőt, valamint emlékeztették arra, hogy

a spanyol hatóságok rendelete alapján szabadtéren is kötelező a maszk viselése,

az asszony azt válaszolta, hogy nem fog soha maszkot viselni, mert ő egy szabad ember.

Csendőrök Benigánim egyik utcáján őrködnek 2020. augusztus 31-én (illusztráció) Forrás: MTI/EPA/EFE/Biel Alio

A rendőrök azt mondták neki, ha nincs maszkja, akkor szívesen adnak neki egyet, de ha azt sem hajlandó feltenni, akkor eljárást indítanak ellene. Mivel az agresszívan viselkedő nő továbbra is következetesen kitartott álláspontja mellett, a rendőrök lefogták, megmotozták, és őrizetbe vették.

Mint kiderült, több maszkot, valamint nyolc további hatósági, írásos felszólítást is találtak nála.

A nő ellen pénteken indult bírósági eljárás a COVID-19 világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt.