Több száz millió euróért Brüsszel migránstáborokat épít Görögországban

Vágólapra másolva!
Őszig egy hatalmas migránstábort épít az Európai Unió Leszbosz szigetén, a szeptemberben leégett Moria nevű tábor helyett. És több, kisebb tábor építéséről is döntött Brüsszel. A görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis szerint a tábort maguk a migránsok gyújtották fel, így tiltakoztak a koronavírus-tesztelések ellen. 
Vágólapra másolva!

Az új tábor építéséről csütörtökön állapodott meg az Európai Unió és a görög kormány. A Le Figaro szerint ilyen komoly uniós támogatásból még nem épült sehol migránstábor.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerint gyors eljárással kell dönteni a bevándorlók sorsáról, azaz vagy hazaküldeni őket, vagy valahol elhelyezni.

Brüsszel még három tábort épít a bevándorlóknak, összesen több száz millió euróért. Ylva Johansson uniós biztos szerint a táborok építése is egy jó út afelé, hogy minél jobban lehessen segíteni a bevándorlókon, és minden elősegíti az új, bevándorlással és menedékadással kapcsolatos megállapodást.

Brüsszel öt évvel a migránskrízis után új migránsügyi megállapodást készít elő. Mint többször megírtuk, nemcsak több migránst készül Brüsszel befogadni, de speciális integrációjukat is már előkészíti. Eszerint lakást is kapnának a bevándorlókat, valamint szavazati jogot. Természetesen a kvóta kérdése, a migránsok elosztása és kötelező befogadása az uniós országok között ismét szóba került.