Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Újabb lengyel szupermarketet robbantottak fel Hollandiában

Aalsmeer, 2020. december 8.
A törmelékeket vizsgálják szakértők az Amszterdam közelében fekvő Aalsmeerben 2020. december 8-án, miután hajnalban két hollandiai lengyel üzletben robbanás volt. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.
MTI/AP/Peter Dejo
A törmelékeket vizsgálják szakértők az Amszterdam közelében fekvő Aalsmeerben 2020. december 8-án, miután hajnalban két hollandiai lengyel üzletben is robbanás volt. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.
Vágólapra másolva!
Robbanás rongált meg a holland fővároshoz közeli Beverwijkben egy lengyel szupermarketet szerda kora reggel. Két nap alatt ez már a harmadik detonáció, amelyben az üzletlánc egyik boltja érintett - számolt be az abcNEWS.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origón is beszámoltunk, kedden hajnalban két lengyel üzletet is felrobbantottak ismeretlenek két különböző holland városban.

A mostani detonáció szerdán, szintén kora reggel negyed hatkor történt, amikor még zárva volt az üzlet.

A holland média most is arról számolt be, hogy a harmadik detonációnak sincsenek sérültjei, de az épületben ma reggel is komoly anyagi károk keletkeztek.

A tulajdonosnak egyébként van másik két boltja is a 40 ezres Beverwijkben, amelyek a lengyelországi Biedronka (Katicabogár) élelmiszerlánc nevét viselik, ugyanakkor a lengyel "anyavállalat" már tegnap közölte hivatalos közleményében,

hogy a felrobbantott hollandiai üzletek egyike sem tartozik hozzájuk.

A törmelékeket vizsgálják szakértők az Amszterdam közelében fekvő Aalsmeerben 2020. december 8-án, miután hajnalban két hollandiai lengyel üzletben is robbanás volt. Forrás: MTI/AP/Peter Dejong

A holland rendőrség a mai robbanásról sem közölt szinte semmit, így

továbbra sem lehet tudni, hogy mi állhat azok hátterében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről