Gázszivárgásban halt meg 6 ember Pakisztánban, 70-en kórházba kerültek

2020.02.17. 15:19

Pakisztán legnépesebb városában, Karacsiban meghalt 6 ember gázszivárgásban. 70-en elájultak a gáz belégzése következében, jelenleg kórházi kezelés alatt állnak – írja a Dunya News, Pakisztán legolvasottabb hírportálja.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy az eset miatt kórházba került áldozatok súlyos légzési nehézségekkel küzdenek. Muqaddas Haide, a városi rendőrség vezetőfelügyelőjének nyilatkozata szerint a gáz akkor szivárgott ki, amikor egy Kiamari városrész kikötőjében tartózkodó vegyszerszállító hajó rakományát ürítették ki.

Gyászolók az egyik áldozat temetésén Karacsiban 2020. február 17-én.Forrás: MTI/EPA/Sahzaib Akber

Faisal Edhi, az egyebek mellett sürgősségi egészségügyi ellátást biztosító Edhi Alapítvány vezetője elmondta, hogy mentők a helyszínre sietve elszállították a sérülteket a városban található Abbasi Shaheed és Jinnah kórházakba. Továbbá aggodalmát fejezte ki az áldozatokkal kapcsolatban, mert többen is válságos állapotban vannak.

A rendőrség kordonokkal zárta le a területet és keresik a gázszivárgás további sérültjeit.

Védőmaszkot viselő biztonságiak Karacsiban.Forrás: MTI/EPA/Rehan Hán

A Pakistan Today hírportál tájékoztatása szerint Karacsi kikötőjének szóvivője cáfolta az állításokat miszerint, a gázok a kikötőjükből származnak. Rávilágított ugyanis, hogy a kórházba került embereket nem a kikötőből szállították el. Továbbá hangsúlyozat, hogy a kikötőből nem érkeztek be a gáz jelenlétéről való bejelentések.

Gyászolók az egyik áldozat temetésén Karacsiban. Sem a szivárgás forrása, sem a gáz összetétele nem ismert még.Forrás: MTI/EPA/Sahzaib Akber

Pakisztán tengerészeti ügyekért felelős szövetségi minisztere, Ali Zaidi megrázkódtatását fejezte ki a halálesetek kapcsán. Majd megjegyezte, hogy az eset szerinte se a kikötőhöz köthető területileg, azonban nyomozást rendelt el a mérgező gáz eredetének kiderítésére.