Északkelet-Olaszország Veneto tartományi kormányzója, Luca Zaia bejelentette ,hogy a koronavírus terjedése miatt megszakítják a velencei karnevált.

"Drasztikus eszközökhöz kell folyamodnunk" - hangsúlyozta újságíróknak Zaia. Arra a kérdésre, hogy ez a karneváli programok lemondását is jelenti-e, a kormányzó azt válaszolta, hogy a bejelentésre váró rendkívüli intézkedések ezt is tartalmazzák, "és még több mást is".  A karnevál eredetileg keddig tartott volna.

Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Közben Venetóban 17-ről 25-re nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma, beleértve azt a két idős embert is, aki Velencében került kórházba. 

Az észak-olaszországi Lombardia tartomány kormányzója korábban azt mondta, hogy 89-re emelkedett a vírus lombardiai fertőzöttjeinek száma. Fél nappal korábban, szombat éjjel még 54 fertőzöttről tudtak Lombardiában. 

Az új adatok ismeretében országosan 115 fölé emelkedett az új koronavírus (Covid-19) okozta esetek száma.

Forrás: MTI/EPA/Featuretechnika/Jüan Cseng

Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnapra virradó éjjel rendkívüli, törvényerejű intézkedéseket jelentett be, amikkel két hétre vesztegzár alá helyezték az új koronavírus okozta járvány két olaszországi gócpontját. 

Az intézkedés Lombardiában a Milánó közeli Lodi város térségében lévő 11 önkormányzat lakosait érinti, közel 47 ezer embert. Az északkeleti Veneto tartományban 3500 embert helyeztek karantén alá Vo' Euganeo területén, ami Padova körzetében van.