Tengerbe zuhant a spanyol légierő repülőgépe, a pilóta meghalt

Spanyolország, légierő, lezuhant repülőgép
La Manga del Mar Menor, 2020. február 27. Mentőegységek keresik a spanyol légierő egyik CASA C-101 kiképző repülőgépét, amely a Földközi-tengerbe zuhant a Murcia déli tartománybeli La Manga del Mar Menor partjainál 2020. február 27-én. A közelben egy ugyanilyen típusú harci gép zuhant a tengerbe gyakorlatozás közben 2019. augusztus 26-án. MTI/EPA/EFE/Marcial Guillén
Vágólapra másolva!
Lezuhant, és tengerbe csapódott a spanyol légierő akadémiájának egyik repülőgépe Spanyolország délkeleti részén, a pilóta meghalt.
Vágólapra másolva!

A baleset a murciai régióban található San Javier településnél történt. A repülőgép a Földközi-tenger Mar Menornak nevezett részén csapódott a vízbe egy kilométerre a parttól.

Az akadémián fél éven belül ez a harmadik halálos légi szerencsétlenség.

Mentőegységek keresik a spanyol légierő egyik CASA C-101 kiképző repülőgépét, amely a Földközi-tengerbe zuhant a Murcia déli tartománybeli La Manga del Mar Menor partjainál 2020. február 27-én Forrás: MTI/EPA/EFE/Marcial Guillén

Augusztusban egy ugyanilyen C-101 típusú sugárhajtású repülőgép, szeptemberben pedig egy oktatógép zuhant le, fedélzetén egy tapasztalt oktatóval és egy pilótanövendékkel.

A C-101-es vadászgépeket 40 éve használja a spanyol légierő. Jövőre készül kivonni és újabb modellre cserélni 66 ilyen típusú repülőjét.