Egy 112 éves angol férfi lett a világ legidősebb embere

2020.03.31. 13:31

Egy 112 éves angol férfi lett a világ legöregebb embere. A rekord igazolását azonban a koronavírus miatt nem tudták személyesen átadni Bob Weightonnak.

Egy 112 éves angol férfi lett a világ legidősebb embere. Bob Weighton egy hampshire-i idősotthonban él, a hivatalos elismerést az intézmény dolgozói adták át neki - írja a The Guardian.

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott nagy-britanniai intézkedések miatt nem tudtuk személyesen felkeresni Bobot, ezért kértük az otthon dolgozóinak segítségét, hogy biztonságosan eljuttathassák hozzá az igazolást  – mondta a lapnak a Guinness Rekordok Könyvének szóvivője.

Hálás, hogy sok barátot szerezhetett

Február 23-án 112 éves és 355 napos korában meghalt a japán Chitetsu Watanabe, ezután a Guiness Rekordok Könyvének gerontológus szakértője megvizsgálta a rendelkezésre álló bizonyítékokat, és Bob bizonyult a legidősebb embernek.

– Annak nem örülök, hogy a cím korábbi birtokosa meghalt, azonban azért hálás vagyok, hogy ilyen hosszú életem lehetett, és ennyi barátot szerezhettem ez idő alatt 
 – mondta a rekorddal kapcsolatban Bob Weighton.