Frontálisan ütközött két vonat kedden koradélután a nyugat-csehországi Karlovy Vary közelében. Az első beszámolók szerint legalább 3 utas meghalt, és több tucatnyi sérültje van a vonatbalesetnek - számolt be a cseh közszolgálati hírügynökség (CTK).

A Karlovy Vary-i járás katasztrófavédelmi szóvivője, Martin Kasal a CTK-nak arról számolt be, hogy kedden délután nem sokkal 15 óra után riasztották a tűzoltókat a Pernink településtől egy kilométerre történt tragikus baleset helyszínére, ahol két regionális járat rohant egymásba.

Az elsődleges információ szerint legalább két ember meghalt, és mintegy harmincan megsérültek, néhány személy állapota súlyosnak minősíthető - nyilatkozta Kasal.

A cseh közszolgálati televízió (CT) értesülései szerint

a halottak száma legalább három.
A Nové Hamry-Pernink települések közti vasútvonalat és a környékbeli közutakat lezárták. A tragédia helyszínére több mentőkocsi, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentési munkák folyamatban vannak. A mentést nagyban nehezití, hogy a tragédia egy hegyes terepen történt.

Legalább három halottja és 30 sérültje van a nyugat-csehországi vonatbalesetnek.Forrás: Policie CR / Cseh Rendőrség

Az egyik vonat néhány nyugat-csehországi település között közlekedett, míg a másik Karlovy Varyt és a németországi Johanngeorgenstadt nevű kisvárost kötötte össze.
A baleset okát egyelőre nem ismerjük, a vizsgálat megkezdődött - nyilatkozott Martin Drápal a Cseh Vasutak (CD) szóvivője újságíróknak, aki azt is megerősítette, hogy mindkét mozdonyvezető súlyosan megsérült.