A járvány egy hónap múlva ismét tetőzhet Belgiumban

2020.07.08. 22:43

Marc Van Ranst belga virológus szakértő szerint a jelenlegi helyzet fényében nem kizárt, hogy a koronavírus-járvány egy hónap múlva ismét tetőzni fog Belgiumban - írta szerdán a Brussels Times című helyi napilap.

Marc Van Ranst belga virológus szakértő kifejtette azt is, hogy az új fertőzöttek száma jóval alacsonyabb, mint a járvány csúcsán volt, de még mindig túl magas. Véleménye szerint ahogy elmúlt a járvány első szakasza, úgy a második már meg is kezdődött. Felhívta a figyelmet a szabályok további szigorú betartásának fontosságára is.

Marc Van RanstForrás: Belga via AFP/Nicolas Maeterlinck

A helyi sajtó szerdán arról is beszámolt, hogy az országban megállt az új fertőződések csökkenő tendenciája. A belga közegészségügyi szolgálat legfrissebb adatai szerint napi átlagban 85 az új esetek száma, ami nem különbözik az utolsó két hét adataitól.

Amandine Lesay utcai művész legújabb alkotása Brüsszelben 2020. június 29-én. Lesay a falfestményével a koronavírus-járvány ideje alatt szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozók előtt tiszteleg. MTI/EPA/Stephanie LecocqForrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A 11,5 milliós Belgiumban a járvány kezdete óta több mint 62 ezer esetet diagnosztizáltak.

Az egészségügyi hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a vírus nem tűnt el, és a higiéniai szabályok betartására intették a lakosságot.