Hűtőkamionban akartak migránsokat csempészni Németországba

Vágólapra másolva!
Több migránst találtak Németországban, a cseh határnál egy hűtőkamionban. A férfiakat alig 1 méteres résbe préselték be.
Vágólapra másolva!

A határellenőrzésért felelős rendőrség és a vámhivatal munkatársai

31 embert találtak egy hűtőkamionban, amit Szászország tartományban ellenőriztek az A17-es autópályán a cseh határ és Drezda közötti szakaszon egy pihenőhelyen.

A kamion egymásra halmozott rekeszekbe porciózott görögdinnyét vitt. A legfelső rekeszek és a raktér burkolata közötti távolság alig 1 méter volt.

A 18 és 47 év közötti férfiakat ebbe a résbe fektették az egyelőre ismeretlen embercsempészek.

A kamion 57 éves török vezetőjét őrizetbe vették. A török, szíriai, iráni és iraki állampolgárságú migránsokat a rendőrök egy épületben helyezték el, és elkezdték a nyomozást az őket Németországba juttató bűnszervezet ellen.

Német hírportálok az esettel kapcsolatban felidézik, hogy több hasonló eset tragédiával végződött. Tavaly 39 vietnami állampolgár holttestét találták meg Nagy-Britanniában egy hűtőkocsiban, ami Belgiumból indult,

2015-ben pedig 71 ember fulladt meg egy magyar rendszámú hűtőkamionban, amit az embercsempészek otthagytak Ausztriában egy autópálya leállósávjában.