Szijjártó Péter: Nem támogatunk semmilyen Izrael elleni határozatot

Vágólapra másolva!
Magyarország zéró toleranciát tanúsít az antiszemitizmussal szemben, és ennek köszönhető, hogy a zsidóság számára hazánk az egyik legbiztonságosabb ország – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Gabi Ashkenazi izraeli külügyminiszterrel való találkozóját követően. Kiemelte, hogy ezt bizonyítják a tavaly Budapesten nagy sikerrel lebonyolított Maccabi játékok is.
Vágólapra másolva!

Nagy megtiszteltetés, hogy az új izraeli kormány hivatalba lépése óta a magyar külügyminiszter az első öt látogató között volt - mondta Szijjártó Péter Gabi Ashkenazi izraeli külügyminiszterrel való találkozóját követően. A mostani találkozó is bizonyítja, hogy a jövőben is folytatódni fog a két ország közötti jó együttműködés – tette hozzá.

- hangsúlyozta a külügyminiszter.

A Donald Trump által bemutatott béketerv biztosítani fogja a térség biztonságát, ha az megvalósul.

Szijjártó Péter és Gabi Ashkenazi Forrás: foto: Borsos Matyas KKM/Borsos Matyas

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy a koronavírus-járvány alapvetően megváltoztatja a világgazdaságot, így Magyarország is arra törekszik, hogy a stratégiai termékekből minél többet állítson elő. Ebben pedig segítségére lehet hazánknak Izrael, mivel a közel-keleti országok közül Izrael Magyarország legnagyobb és legfontosabb kereskedelmi partnere – mutatott rá a külügyminiszter. Szólt arról is, hogy a magyar-izraeli viszonylatban komoly részt tesz ki az űripari együttműködés is.

A most megkötött megállapodás értelmében évente 50 izraeli diák tanulhat majd Magyarországon.

Magyarország zéró toleranciát tanúsít az antiszemitizmussal szemben, és ennek köszönhető, hogy a zsidóság számára hazánk az egyik legbiztonságosabb ország. Kiemelte, hogy ezt bizonyítják a tavaly Budapesten nagy sikerrel lebonyolított Maccabi játékok is.

Gabi Askenazi hangsúlyozta:

A felek közti tárgyaláson téma volt a koronavírus-járvány utáni gazdasági intézkedések, valamint a közel-keleti biztonsági kérdések, kiemelten az Irán jelentette fenyegetettség.