A rendőrség részletes információkkal nem szolgál, a brit sajtó azonban megszellőztetett néhány részletet azzal a botránnyal kapcsolatban, mely szerint a westminsteri Szent Jakab Palota (St James's Palace) egyik mosdójában kilenc csomag kokaint és ketamint talált az egyik személyi testőr. A királynő különleges testőrségének egyik tagját őrizetbe vették.

A palota formális ünnepségek, állami látogatások helyszíne a mai napig, a királyi család két tagja, Alexandra és Anna hercegnő is rendszeresen használja - írja a Ripost

A lap a The Sun értesüléseire hagyatkozva azt írja, hogy az őrizetbe vett testőr azért került gyanúba, mert a palota azon részén, ahol a kábítószert megtalálták, ő volt szolgálatban az elmúlt napokban. A rendőrség állítólag átkutatta a férfi kocsiját és lakását is, de további tájékoztatást nem adtak.

Állítólag a nagy mennyiségű kábítószert egy tisztószeres dobozban találta meg egy másik személyi testőr, aki riasztotta a felettesét, majd az illetékes hatóságokat.

A brit hadsereg szóvivője elmondta hogy egy fiatalembert tényleg őrizetbe vettek II. Erzsébet személyi testőrségéből kábítószer birtoklás gyanúja miatt, akit felfüggesztettek a munkavégzés alól és kábítószerteszt elvégzésére kötelezték - írja a lap.