Egy Cessna típusú kisrepülő zuhant le hétfőn Pápua Új-Guineában nem sokkal felszállás után, melyet a helyi drogbandák mohósága okozott, ugyanis a kisgép több mint fél tonna kokaint szállított volna Ausztráliába.

Az áru állítólag 80 millió ausztrál dollárt ért, mely nagyjából 16 milliárd forintnak felel meg. Egy Melbourne-i székhelyű, öttagű bűnbandát letartóztattak az esettel kapcsolatban - írja a BBC.  

Az ausztrál rendőrség közleménye szerint a bandát már két éve figyelték. A gép az észak-queenslandi Mareeba városából szállt fel vasárnap és alacsony magasságban repült, hogy a radarok ne vegyék észre, Port Moresby-től északra ért földet. A rendőrség szerint itt pakolták meg a gépet droggal, mielőtt visszaindult. 

Egy ilyen kisrepülővel akárták elszállítani a több mint fél tonna kokaint.Forrás: AUSTRALIAN FEDERAL POLICE

A repülőgépet gazdátlanul találták meg nem sokkal a felszállás helyszínétől. Huszonnyolc droggal teli zsákot és nem részletezett mennyiségű ausztrál valutát talált később a rendőrség.

Forrás: AUSTRALIAN FEDERAL POLICE

A rendőrség elmondta, hogy az ausztál pilóta feladta magát kedden az ausztrál konzulátuson Pápua Új-Guineában.

Az öt letartóztatott férfi az olasz szervezett bűnözéshez köthető, ha bűnösnek találják őket, életfogytiglant is kaphatnak.

Forrás: AUSTRALIAN FEDERAL POLICE

Az ausztrál szövetésgi rendőrség egyik helyettes vezetője elmondta, hogy bármilyen kifinomult módszert is alkalmaz a szervezett bűnözés, a bűnüldözés lépést tart velük és maximális kárt okoz ezeknek a kísérleteknek.