Egy illegális migráns a barcelonai rendőrség felrobbantásával és az őt igazoltatni akaró rendőrök meggyilkolásával fenyegetőzött. Az illegális migráció különösen nagy terhet ró a baloldali vezetésű Spanyolországra. Csak a hétvégén 129 újabb illegális bevándorlót tettek partra helyi hatóságok - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Papírokkal nem rendelkező, illegális migránst vett őrizetbe a barcelonai rendőrség, mert gyilkossággal fenyegetőzött, amikor igazoltatni próbálták. Eleinte a férfi csak szidalmazta a rendőröket és felháborodottan követelte, hogy ők igazolják magukat, mert fel akarja jelenteni őket.

Miután már hat rendőr állta körbe, arról beszélt, hogy ő művész, ráadásul a legjobb. A rendőrök erre nem reagáltak, ezértfenyegető mozdulatokat tett, mintha támadni készülne.

Ekkor egy társa is csatlakozott hozzá, mire a migráns üvöltözve fenyegette meg a rendőröket. Meg akarlak ölni titeket, felrobbantom a rendőrséget- mondta, majd káromkodva ordibált tovább.

Végül a rendőrök mindkét bevándorlót őrizetbe vették.Spanyolországban folyamatosan nő az illegális migránsok száma. Csak pénteken 66 afrikai migránst gyűjtöttek össze Gibraltár környékén, és a hétvégén 128 illegális bevándorlót vitt partra 10 különböző akcióban a parti őrség.Eközben a baloldali Előre Andalúzia párt – amely része a tartomány vezetésének – ismét állampolgárságot és amnesztiát követelt az összes illegális migráns számára, hogy ezzel biztosíthassák számukra – a spanyol adófizetők pénzéből – a minimálbért, és persze a szavazati jogot. Ennek érdekében már több demonstrációt is szerveztek Andalúziában.