A Fox News amerikai hírcsatornán lekeverték Newt Gingricht, az amerikai képviselőház volt elnökét, republikánus politikust, mert arról beszélt, hogy Soros György a vagyonával akarja megreformálni az amerikai igazságszolgáltatást úgy, hogy minél nagyobb teret kapjanak a baloldali kerületi ügyészek. A dolog azért érdekes, mert a Fox News nem demokrata szimpatizáns csatorna, úgy tűnik azonban, ők is félnek Sorostól. Mára az Egyesült Államokban a Newsmax lett Donald Trump politikájának igazi támogatója.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a Fox News egyik műsorában lekeverték a neves republikánus politikust, Newt Gingricht, miután arról beszélt, hogy 

Soros György rengeteg pénzt fektet az amerikai igazságszolgáltatásba, így segítve elő többek között a baloldali beállítottságú ügyészek előrejutását. 

Hozzátette azt is, hogy a baloldali ügyészek rendőrellenesek, nem hajlandóak a bűnelkövetőket börtönbe zárni, ami a demokrata vezetésű városok közbiztonságának romlásához vezet. A politikus ezután arról beszélt, hogy épp előző nap engedtek szabadon egy bűnözőt, akit két gyilkosságért keresnek New Yorkban. Ennél a pontnál a két másik vendég, Melissa Francis és Marie Harf politikai elemzők Gingrich szavába vágtak, aki a gondolatát már nem tudta befejezni, majd a műsorvezető lekeverte az adást. Francis a politikus szavait azzal kommentálta, hogy 

nem biztos, hogy ebbe a beszélgetésbe bele kellene keverni Sorost, 

kolléganője, Harf pedig helyeselt.

A műsorvezető később apró incidensként értékelte a történteket. 

A házelnököt nem kellett volna elhallgattatni 

– mondta Dick Morris politikai elemző, a Fehér Ház tanácsadója a Newsmax csatornán. Mára már ez a csatorna lett az amerikai elnök politikájának valódi támogatója, ahogy látjuk, a Fox Newsnál is tartanak Soros Györgytől.

Az amerikai elnök már korábban a Newsmax nézésére buzdított

Donald Trump már korábban jelezte, hogy a Newsmaxből érdemes tájékozódni. 

Nézze mindenki inkább a Newsmaxet és a One America News Network csatornákat 

- írta egy Twitter-bejegyzésében nyáron.

Nem újdonság, hogy Soros ügyészeket pénzel

Az amerikai Breitbart az esettel kapcsolatban felidézte, hogy már 2018-ban ismert volt, hogy 

Soros György „progresszív" ügyészeket pénzel, 

főként Észak-Kaliforniában. Úgy tudják, hogy országszerte legalább 21 olyan kerületi ügyész van, akik a milliárdos érdekeit képviselik. Fény derült olyan ügyekre is, amikor a spekuláns egyszerű baloldali aktivistáknak segített pozícióba kerülni.