Magas készenléti szintet vezetnek be szombattól Londonban a járvány miatt

London, koronavírus
London, 2020. október 12. Az Uber alternatív közösségi személyszállító cég hirdetése egy londoni buszmegállóban 2020. október 12-én. A hirdetés szövege szerint védőmaszk nélkül az utasok nem használhatják az Uber járműveit. Boris Johnson brit miniszterelnök ezen a napon beszámol a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében létrehozott, a települések különböző kockázati besorolására épülő új korlátozó intézkedésekről. MTI/AP/Matt Dunham
Vágólapra másolva!
A magas készenléti fokozat értelmében többek között a nem együtt élő családtagok nem szervezhetnek összejöveteleket zárt terekben, és a barátok szabadtéren sem tarthatnak hatfősnél nagyobb találkozókat. Szigorú előírások vonatkoznak egyúttal a vendéglátóhelyekre is. A készenléti szintet szombaton emelik meg.
Vágólapra másolva!

A brit egészségügyi minisztérium csütörtökön tájékoztatta a tervezett lépésről a londoni választókerületek alsóházi képviselőit.

Az intézkedés alapján szombattól a 9 millió lakosú brit fővárosban - Nyugat-Európa messze legnagyobb városában - a jelenlegi közepes helyett a magas készenléti fokozat lép életbe. Ennek előírásai között szerepel, hogy

a nem egy háztartásban élők nem tarthatnak összejöveteleket zárt terekben,

így egymás lakásaiban sem. Ez vonatkozik a nem együtt lakó családtagokra is.

Szabadtéren változatlanul legfeljebb hat, nem egy fedél alatt élő ember tartózkodhat egyszerre egymás társaságában, de

a vendéglátóhelyeknek 22 órakor be kell zárniuk.


Sadiq Khan, London munkáspárti polgármestere csütörtöki nyilatkozatában támogatta a konzervatív párti kormány intézkedését, mondván: a koronavírus-fertőzés a város minden zugában gyorsan terjed, és számos kerületben eléri a százat a százezer lakosonként mért fertőzések száma.