Megint megszólalt Joe Biden egykori áldozata, a baloldali média hallgat róla

BIDEN, Joe; TRUMP, Donald
Wilmington, 2020. november 8. Joe Biden demokrata párti elnökjelölt beszél támogatóihoz a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 7-én. A CNN szombaton jelentette be, hogy Joe Biden megnyerte az amerikai elnökválasztást republikánus ellenfelével, Donald Trumppal szemben, miután Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot. Trump nem ismeri el Biden győzelmét, szerinte ő nyerte meg a választást, és azt állította, hogy több tízezer levélszavazat a választás napján urnazárás után érkezett be, ami szerinte törvénytelen. MTI/EPA/AP/Andrew Harnik
Vágólapra másolva!
Újra kamerák elé állt Joe Biden leghíresebb áldozata, Tara Reade, akit a demokrata politikus 1993-ban állítólag szexuálisan zaklatott. Tara Reade elmondása alapján „Biden a Kongresszus épületében falhoz szögezte, az ujjaival belé hatolt, erőszakkal megcsókolta, közben pedig azt lihegte a fülébe, hogy szexelni akar vele". A baloldali média most is – akárcsak az elmúlt hónapokban – igyekezett elhallgatni az akkor történteket. Korábban Kamala Harris nyíltan kiállt Biden áldozatai mellett, ezúttal azonban ő is hallgat.
Vágólapra másolva!

A vállaltan a demokratákkal szimpatizáló Polly Boikónak, az RT munkatársának adott hosszas interjút Joe Biden legismertebb áldozata, Tara Reade jogász, író, volt szenátusi gyakornok, állatvédő aktivista.

Polly Boiko a közösségi oldala alapján „megkönnyebbült akkor, mikor megtudta, hogy Joe Biden és Kamala Harris úton vannak a Fehér Ház felé, viszont ő hisz a szexuálisan bántalmazott Tara Reade-nak".

Tara Reade az interjúban lényegében megismételte azokat, amiket még áprilisban a New York Timesnak, a Washington Postnak és a híres televíziós újságírónak Megyn Kellynek mondott, azaz: 1993-ban, amikor Joe Biden Delaware-i szenátor gyakornoka volt, a Kongresszus egyik folyosóján

„Biden a falhoz szögezte, az ujjaival belé hatolt, erőszakkal megcsókolta, közben pedig azt lihegte a fülébe, hogy szexelni akar vele".

Ezt követően kirúgta őt Biden a gyakornoki pozíciójából, vélhetően azért, mert nem feküdt le vele.

Az áldozat 2020 áprilisában feljelentést is tett a demokrata elnökjelölt ellen,

arról azonban nincsenek információk, hogy az ügy jelenleg milyen szakaszban van.

Tara Reade még 2008 végén, amikor kiderült, hogy Joe Biden Barack Obama alelnöke lesz, elmondta egy barátnőjének, hogy mi történt vele 1993-ban.

Idén májusban a San Luis Obispo Tribune című kaliforniai lap nyilvánosságra hozott Reade válására vonatkozó bírósági dokumentumokat, s ezekből kiderült, hogy a válás egyik oka a korábbi szexuális zaklatás traumája volt. Erről Tara Reade férje számolt be 1996-ban a válóperes tárgyaláson, konkrétan megnevezve, hogy

EXFELESÉGÉT SZEXUÁLISAN ZAKLATTÁK, AMIKOR JOE BIDEN IRODÁJÁBAN DOLGOZOTT. A VÁDAKAT MEGERŐSÍTETTE A NŐ TESTVÉRE, EGYIK SZOMSZÉDJA ÉS EGYIK VOLT KOLLÉGÁJA IS. VALAMENNYIEN TUDTAK A ZAKLATÁSRÓL.

Joe Biden demokrata elnökjelölt beszél támogatóihoz a Delaware állambeli Wilmingtonban, 2020. november 7-én Forrás: MTI/EPA/AP/Andrew Harnik

Biden áldozatának a nyilatkozatait tavasszal ugyan nagyrészt lehozta a baloldali média, de később nem foglalkoztak a témával, sőt egyenesen Tara Reade-t kezdték el vádolni.

Összesen 8 nő gyanúsította meg szexuális zaklatással Bident, de a baloldali média nem az áldozatok, hanem az állítólagos tettes pártjára állt.

Reade tavasszal visszavonulásra is felszólította a demokrata elnökjelöltet, hozzátéve „biztos benne, hogy ezt Joe Biden nem fogja meglépni".

Biden áldozata november 7-én azt írta a közösségi oldalára, hogy

utalva a zaklatási ügyre.

A washingtoni tapasztalatairól könyvet is írt.

Tara Reade egyébként a demokraták elnökjelölti kampányában Bernie Sanders markánsan baloldali jelöltet támogatta, tehát szó sincs róla, hogy átállt volna a republikánusokhoz, csupán azt szeretné, hogy tudja meg minél több ember, mit tett vele a leendő elnök, volt alelnök.

Furcsa módon Kamala Harris demokrata alelnökjelölt sem állt az áldozat pártjára, noha még 2019 áprilisában – a Reade-ügy kiderülése előtt, amikor három nő vádolta Bident szexuális zaklatással – Harris azt mondta,

írta a The Hill.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Kamala Harris akkor Joe Biden ellenfeleként mérette meg magát a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, persze semmi esélye sem volt rá, hogy elnökjelölt legyen, így végül visszalépett.