Nyomoz a rendőrség, miután eltűnt a hatalmas fapénisz egy német hegyről

fa pénisz Németország
14 November 2020, Bavaria, Rettenberg: Hikers can enjoy the view from the two-meter-high wooden penis sculpture on the ridge of the Grünten. This unusual "cultural monument" has been standing on the mountain for four years. (to dpa "cultural monument": wooden penis on Allgäuer mountain stands again) Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Vágólapra másolva!
Nyomozni kezdett a német rendőrség, miután eltűnt a hatalmas fallikus emlékmű a Grünten hegy tetejéről Bajorországban. A látványosság kedvelt úticél volt az alpesi túrázók körében.
Vágólapra másolva!

Maga az "emlékmű" több évvel ezelőtt jelent meg a hegyen, senki nem tudja, hogy került oda - írja a The Guardian.

A két méter magas szobrot azonban kivágták, fűrészpor maradt csak utána az 1738 méter magas Grünten hegyen, mely Dél-Bajorországban található, Münchentől 140 km-re délnyugatra.

A szobor igen közkedvelt lett a túrázók között, és a Google Maps-en is megjelent, mint kulturális emlékmű.

A helyi mondás szerint a szobrot viccnek szánták születésnapi ajándékként egy fiatalember számára, akinek a családja azonban nem értékelte a művet, ezért felvontatták a hegyre a 200 kilogrammot nyomó tárgyat és ott hagyták.

A "kulturális emlékmű" 2020. november 14-én. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Karl-Josef Hildenbrand

A bajor Kempten város rendőrsége vizsgálódik a szobor eltűnése miatt, de egyelőre az sem világos, hogy bűncselekmény történt-e, és a szobor tulajdonosa sem ismert.