Több tízmillió vakcinával csatlakozhat a COVAX programhoz egy kínai gyógyszergyártó

sinopharm, vakcina, kína, peking, főhadiszállás, előkészítés, gyár, koronavírus
Védőmaszkos dolgozó felügyeli a Sinopharm-vakcina gyártását a pekingi gyógyszergyárban 2021. 02.21-én.
Vágólapra másolva!
Több tízmillió adagot kínált fel a COVAX-programnak a CanSino Biologics (CanSinoBio) kínai gyógyszergyártó vállalat az általa gyártott egydózisú vakcinákból - tudatta a vállalat egyik vezetője csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Pierre Morgon, a CanSino vezetőségi tagja újságírókkal közölte, hogy

a vállalat decemberben, versenyképes áron tette meg ajánlatát, a vakcinát pedig 2021 második felétől 2022 végéig szállítaná le, hozzátéve, hogy készek 2022 után is szállítani, ha igény lesz rá.

Kínának eddig négy engedélyezett koronavírus elleni vakcinája van, Peking pedig már korábban bejelentette, hogy 10 millió dózist ajánl fel a vakcinák méltányos elosztására létrehozott COVAX programnak, bár a szállítás dátumát nem említette. A CanSinoBIO mellett a Sinovac Biotech és a Sinopharm kínai gyártó is jelentkezett a programra.

Védőmaszkos dolgozó felügyeli a Sinopharm-vakcina gyártását a pekingi gyógyszergyárban 2021. 02.21-én. Forrás: AFP/Noel Celis

A CanSino adenovírus-vektor alapú oltóanyagát, amelyet a vállalat a kínai Katonai Orvostudományi Akadémiával közösen fejlesztett, Kínán kívül mostanáig Pakisztánban, Magyarországon és Mexikóban engedélyezték.