A radikális baloldali BLM mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Trump újra indulhasson

TRUMP, Donald
A Fehér Ház által közreadott, videofelvételről készített kép Donald Trump leköszönt amerikai elnökről a nemzethez intézett beszéde közben a washingotni Fehér Házban 2021. január 19-én, az utolsó hivatali napján.
Vágólapra másolva!
A Black Lives Matter (BLM)-mozgalom publikálta a honlapján „Vess véget a fehér felsőbbrendűségnek" címmel azokat a követeléseket, amelyeket az „igazságosság" jegyében az Amerikai Egyesült Államok szövetségi kormányának a radikális baloldal szerint teljesítenie kell – közölte a TheBlaze TV.
Vágólapra másolva!

A hét pontban megfogalmazott követeléseik a következők:

Az Egyesült Államok Szenátusa azonnali hatállyal ítélje el Donald Trumpot, és végérvényesen tiltsa el attól, hogy a jövőben állami hivatalt tölthessen be.

Így magától értetődően elnökjelöltként sem indulhatna Trump 2024-ben.

Donald Trump Forrás: MTI/EPA/Fehér Ház/-

Továbbá

a Kongresszus zárja ki a köreiből azokat a republikánusokat, akik az elnökválasztás után a választási eredmények megfordításán dolgoztak, és eközben - állítólag - „fehér felsőbbrendűségükről" tettek tanúbizonyságot.

A BLM aktivistái azonnali vizsgálatot követelnek az amerikai jogalkotó és rendfenntartó szerveket uraló „fehér felsőbbrendűséggel" kapcsolatban.

Követelik, hogy a jog eszközeivel végleg tiltsák el Donald Trumpot véleményének kifejtésétől a közösségi médiában.

A radikális baloldal azt is el akarja érni, hogy szűnjön meg az amerikai rendőrség állami finanszírozása.

Valamint

ne legyen több terrorellenes törvény, arcfelismerő rendszer, vagy bármely olyan rendelkezés, amelyet arra használhatna fel bárki, hogy a BLM-mozgalmat betilthassa.

Végezetül az amerikai Kongresszus szavazza meg a Joe Biden elnök által kilátásba helyezett „Breath Act"-et („Lélegezz törvény"), amely szövetségi szinten biztosítja az „igazságosságot" a fekete közösségeknek az élet számos területén.