Minden vírusvariáns ellen védenek a WHO által ajánlott vakcinák

Kecskemét, 2021. május 12. Gaszner András háziorvos beolt egy nőt a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájával kecskeméti rendelőjében 2021. május 12-én. MTI/Bús Csaba
Vágólapra másolva!
A koronavírus ellen az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen - közölte csütörtökön a világszervezet, mindazonáltal óva intette az európaiakat attól, hogy elővigyázatlanul tervezzék meg külföldi utazásaikat.
Vágólapra másolva!

– Még ha javul is a járványügyi helyzet Európában, a nemzetközi utazásoktól még tartózkodni kell az újabb bizonytalanságok - különösen az Indiából kiindult új variáns - állandó fenyegetése miatt – jelentette ki Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Catherine Smallwood, az európai részleg rendkívüli helyzetekkel foglalkozó vezetője hangsúlyozta, hogy

és hogy a járványnak még messze nincs vége.

WHO szerint a szervezet által jóváhagyott minden vakcina véd minden vírusvariáns ellen Forrás: MTI/Bús Csaba

A WHO adatai szerint a Nyugat-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben az utóbbi egy hónapban 60 százalékkal - 1,7 millióról 685 ezerre - csökkent az új megfertőződések száma.

– Biztató a tendencia, de továbbra is ébernek kell lennünk, mert ha újra nő a nemzetközi utasok száma, ha óvatlanul engedik meg ismét a tömegrendezvényeket, akkor ismét súlyosbodni fog a járvány – figyelmeztetett Kluge.