Lövöldözés volt egy texasi iskolában, négyen megsérültek

lövöldözés iskola Arlington
Arlington, 2021. október 6. Rendőrtiszt a Timberview Gimnáziumban elkövetett lövöldözés helyszínén, a Texas állambeli Arlingtonban 2021. október 6-án. A rendőrség tájékoztatása szerint a négy sérült közül hármat kórházba szállítottak, a negyedik sérültet a helyszínen látták el. A lövöldözés gyanúsítottja a 18 éves afroamerikai Timothy George Simpkins, aki elmenekült a helyszínről. MTI/AP/LM Otero
Vágólapra másolva!
Négyen megsebesültek egy iskolai lövöldözésben amerikai idő szerint szerdán reggel a Texas állambeli Arlingtonban, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre - jelentette az amerikai sajtó.
Vágólapra másolva!

Az arlingtoni rendőrség megerősítette, hogy a Timberview Gimnáziumban történt a lövöldözés, és kollégáik "módszeres keresést" folytatnak az elkövető után.

Rendőrtiszt a Timberview Gimnáziumban elkövetett lövöldözés helyszínén, a Texas állambeli Arlingtonban október 6-án Forrás: MTI/AP/Lm Otero

A rendőrség tájékoztatása szerint a négy sérült közül hármat kórházba szállítottak, a negyedik sérültet - egy terhes nőt - aki elesett, a helyszínen látták el.

A lövöldözés gyanúsítottja a 18 éves afroamerikai Timothy George Simpkins, aki egy ezüst színű Dodge Charger típusú gépjárművel menekült el a helyszínről. A hatóság emberei azt is elmondták, hogy

a lövöldözés egy verekedés után tört ki.

A hatóság emberei, miután biztosították a területet, azonnal evakuálták a diákokat az iskolából egy közeli kulturális központba.

Texas állam legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2018 májusában történt, amikor egy 17 éves elkövető sörétes puskával és pisztollyal felfegyverkezve tüzet nyitott a Santa Fe Gimnáziumban, Houston közelében. Az akkori eset során 10 ember vesztette életét.

Címlapi képünk illusztráció.

Frissítés:

Őrizetbe vették a Texas állambeli Arlingtonban elkövetett, négy sebesültet követelő iskolai lövöldözés gyanúsítottját - jelentette be a helyi rendőrfőnök-helyettes.

- mondta Kevin Kolbye.

Közölte: a férfit halált okozó fegyverrel elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

A lövöldözés helyi idő szerint szerda reggel volt a Timberview Gimnáziumban. A rendőrség tájékoztatása szerint a négy sérült közül hármat kórházba szállítottak, a negyediket - egy terhes nőt, aki elesett - a helyszínen látták el.

A lövöldözés gyanúsítottja, a 18 éves Timothy George Simpkins gépjárművel menekült el a helyszínről. A hatóságok közölték, hogy a lövöldözés egy verekedés után tört ki. A diákokat egy közeli kulturális központba evakuálták.

Texas állam legsúlyosabb iskolai lövöldözése 2018 májusában történt, amikor a 17 éves elkövető sörétes puskával és pisztollyal felfegyverkezve tüzet nyitott a Santa Fe Gimnáziumban, Houston közelében. Akkor tíz ember meghalt.