Ötezer fontot ajánlott fel egy angol férfi annak, aki visszaviszi neki szeretet spánieljét, amit elloptak tőle.

Ötezer fontot, vagyis két millió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel egy angol férfi annak, aki épségben visszaszerzi szeretett spánieljét, amit elloptak tőle - írja a Metro. Mike Jasper egy London dél-keleti részén található parkban sétáltatta Ted-et, amikor egy férfi odalépett hozzájuk és érdeklődni kezdett a kutyáról. Miközben Mike beszélgetett az idegennel egy másik férfi mögé lépett és leütötte, majd kitépte a pórázt a kezéből és elvitte a kutyát.

Úgy érzem, hogy elvesztettem egy családtagot és a legjobb barátomatmondta a lapnak a 66 éves férfi. A spániel három éve került hozzá, hogy segítsen neki kigyógyulni a depressziójából. Ted azóta a férfi szívéhez nőtt, ahogy fogalmaz: a ház most üres és csendes a kutya nélkül.

Mike szerint Tedet azért rabolhatták el, mert úgy néz ki, mint egy fajtiszta cocker spániel, amely az egyik legkeresettebb fajta a tolvajok körében. A cikk szerint az év eleje óta két és félszeresére nőtt a kutyalopások száma az Egyesült Királyságban, mivel a járvány alatt nőtt a háziállatok iránti kereslet.