Gyilkosság miatt emeltek vádat a 60 éves David Bestwick ellen, aki közös iszogatás után megfojtotta 44 éves szeretőjét, Maria Howartht tavaly szeptember 6-án. Ennek oka az volt, hogy a férfi évek óta szerelmes volt belé, Maria viszont nem akart komoly kapcsolatot, megelégedett a "barátság extrákkal" viszonnyal.

A rendőrök eszméletlenül találták a nőt a lakásban, a rajta lévő köntöstől eltekintve teljesen meztelen volt. 

A nő az oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedett, a szíve pedig leállt a nyakát ért nyomás miatt. Mariát kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. Szeptember 8-án meghalt. 

Amikor gyilkosát arról kérdezték, hogy miért ölte meg szerelmét, azt mondta: 

Mert szerettem őt, de ő nem akart engem." 

A bíróságon elmondták, hogy a támadás előtt a férfi már három éve volt szerelmes Mariába.

Maria HowarthSouth Yorkshire Police / SWNS

Richard Thyne ügyész elmondta, hogy aznap este Bestwick Mariával és barátaival ivott a sheffieldi White Swan nevű kocsmában, majd éjfél körül felment a nő lakására.

Már a kocsmában is vitatkoztak egymással, mert Bestwick szóba hozta, hogy szeretné elmélyíteni a kapcsolatot kettejük között, ám Maria nem így gondolta. 

Az egyik tanú elmondta, hogy Bestwick korábban panaszkodott neki, hogy Maria csak kihasználja őt, és ez bosszantja. 

Bestwick elmondta a rendőröknek, hogy aznap este 10-11 üveg cidert ivott meg, Maria pedig szintén berúgott.  Ezután a lakásban lefeküdtek a kanapéra, ahol mindketten elaludtak, majd Maria felébredt, és szexelni akart vele. 

Elmondta, hogy Maria nyaka köré fonta a karjait, megcsókolta és egyre erősebben szorította. Bestwick azt mondta, valójában nem akarta őt megfojtani, de mire észbe kapott, a nő már elvörösödött.  

Azt állította, hogy ugyan Maria nem akart párkapcsolatot, már évek óta szexuális kapcsolat volt köztük. 

Miközben a rendőrök őrizetbe vették, ezt mondta nekik: pénz és szerelem, ez már két ok a gyilkosságra" 

- mondta az ügyész.

A Maria nyakán talált nyomok bizonyítékul szolgáltak a fojtogatásra, ám egyéb bántalmazásra utaló jel nem volt a nő testén.  Még sperma sem, azonban a tőle vett kenetben megtalálták Bestwick DNS-eit, amely a közösülési kísérletből származhatott. A Bestwick pólóján talált minták pedig megegyeztek Maria DNS-ével. 

A bíróság előtt Bestwick elismerte a bántalmazást, de a gyilkosságot tagadta. A tárgyalás folytatódik - írja a Mirror.