Derékba törni egy ember életét, ezt nem lehet feldolgozni

Vágólapra másolva!
Életében először rendezni fog Udvaros Dorottya. A Kossuth-díjas színésznő Szilléry Évának mesél természetesen arról, hogy miért rendez, de Vidnyánszky Attiláról vagy a kommunista diktatúrában bebörtönzött színésznő édesanyjáról is. NÉZZE MEG A VIDEÓT! 
Vágólapra másolva!

Udvaros Dorottya a Katona József Színház legsikeresebb korszakának a részese, a nyolcvanas években a világ nagy részét bejárták előadásaikkal. Rengeteg filmben játszott főszerepet, elég a Ripacsok, a Dögkeselyű, a Redl ezredes, a Jézus Krisztus horoszkópja, a Te rongyos élet, A nagy generáció, az Isten hátrafele megy, a Találkozás Vénusszal vagy a Zárójelentés című filmeket említeni. Rendezte - mások mellett - Jurij Ljubimov, Andrei Serban, Anatolij Vasziljev, Silviu Purcarete, Székely Gábor, Zsámbéki Gábor, Ács János, Ascher Tamás, Vidnyánszky Attila, Szabó István, Jancsó Miklós, Gazdag Gyula vagy Dömölky János. Most Vidnyánszky Attila Nemzeti Színházának egyik legfontosabb színésze, számos nagy szerepet játszott rendezéseiben (például a Don Quijotéban Trill Zsolt, Reviczky Gábor és Bodrogi Gyula felejthetetlen alakítása mellett ő volt Dulcinea, a Szindbád, a Johanna a máglyán, a színházi olimpián álló vastapssal fogadott Rocco és fivérei fontos szerepe, vagy az elismerten korszakos Bánk bánban Gertrudis).

Udvaros Dorottya első rendezését, egy kortárs drámaíró, Peter Quilter, Függönyt fel! című vígjátékát a Gózon Gyula Kamaraszínház mutatja be szombaton. A darab, amolyan színház a színházban előadás, öt nővel a középpontban, akik megörökölnek egy lerobbant színházépületet. A Gózon Gyula Kamaraszínház nyitása után Udvaros Dorottya húsz éve vendégként fellépett már, ezért a színház vezetője, Szabó Ágnes, az épület felújítása előtt rábeszélte, hogy rendezze meg a drámát. A Függönyt fel! című előadást közel negyven országban játszották már, Magyarországon pedig a színházi világnapon, március 27-én, szombaton lesz a (stream) bemutatója.