Legkevesebb nyolc ember meghalt, és legalább egy tucatnyian súlyosan megsebesültek szombat hajnalban Kairó külvárosában, ahol kártyavárként omlott össze egy kilencemletes társasház - számolt be ARABNEWS hírcsatorna.

Mint írták, a tragédia szombaton hajnalban pár perccel három óra után történt az egyiptomi főváros Gesr al-Suez kerületében. A házomlás okáról hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, de helyi médiabeszámolók szerint nem robbanás történhetett, hanem egyszerűen az épület csak összedőlt, ami, mint a beszámolókban is elhangzott, Egyiptomban nem ritka az illegális építkezések és a építési szabályozások be nem tartása miatt.

Az egyiptomi katasztrófavédelem szakemberei nagy erőkkel kutatnak a romok alatt a túlélők után.

Egyelőre nyolc holttetstet találtak, és több tucat súlyos sérültet szállítottak kórházba.  

Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a helyszínen, miután összedőlt egy lakóépület Kairóban 2021. március 27-én. A balesetben legkevesebb nyolc ember meghalt, és legalább egy tucatnyian megsebesültek.Forrás: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

 Az egyiptomi ügyészség sürgős kivizsgálást rendelt el, hogy mi állhat a házomlás hátterében.

A Gesr Suez-ben történt tragikus baleset mindössze fél nappal azután következett be, hogy az Egyiptom középső részén található Szohág tartományban súlyos vonatbaleset történt, amelyben legalább 32-en meghaltak, és több mint 66-an megsérültek.