Legalább 8-an meghaltak, sokan megsérültek egy házomlásban Egyiptomban - videó

egyiptom házomlás
Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a helyszínen, miután összedőlt egy lakóépület Kairóban 2021. március 27-én. A balesetben legkevesebb nyolc ember meghalt, és legalább egy tucatnyian megsebesültek.
Vágólapra másolva!
Legkevesebb nyolc ember meghalt, és legalább egy tucatnyian súlyosan megsebesültek szombat hajnalban Kairó külvárosában, ahol kártyavárként omlott össze egy kilencemletes társasház - számolt be ARABNEWS hírcsatorna.
Vágólapra másolva!

Mint írták, a tragédia szombaton hajnalban pár perccel három óra után történt az egyiptomi főváros Gesr al-Suez kerületében. A házomlás okáról hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, de helyi médiabeszámolók szerint nem robbanás történhetett, hanem

egyszerűen az épület csak összedőlt, ami, mint a beszámolókban is elhangzott, Egyiptomban nem ritka az illegális építkezések és a építési szabályozások be nem tartása miatt.

Az egyiptomi katasztrófavédelem szakemberei nagy erőkkel kutatnak a romok alatt a túlélők után.

Egyelőre nyolc holttetstet találtak, és több tucat súlyos sérültet szállítottak kórházba.

Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a helyszínen, miután összedőlt egy lakóépület Kairóban 2021. március 27-én. A balesetben legkevesebb nyolc ember meghalt, és legalább egy tucatnyian megsebesültek. Forrás: MTI/EPA/Mohamed Hoszam

Az egyiptomi ügyészség sürgős kivizsgálást rendelt el, hogy mi állhat a házomlás hátterében.

A Gesr Suez-ben történt tragikus baleset mindössze fél nappal azután következett be, hogy az Egyiptom középső részén található Szohág tartományban súlyos vonatbaleset történt, amelyben legalább 32-en meghaltak, és több mint 66-an megsérültek.