Alagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a legfrissebb értesülések szerint 48 halottja és 66 sérültje van az elmúlt négy évtized legsúlyosabb helyi vonatbalesetének. A mozdonyvezető is meghalt.

A vonat Tajpejből tartott Tajtung városába, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki. Egyes vagonok az alagút falának csapódtak.

A CNA tajvani állami hírügynökség szerint a szerencsétlenség azután következett be, hogy a szerelvény nekiütközött egy teherautónak, amelyet a kézifék behúzása nélkül parkoltak le egy közeli építkezésen, és egy lejtőről a sínekre csúszott. Vezetőjét kihallgatják.

A vonat nyolc vagonjában csaknem 500-an utaztak. Néhány kocsihoz nehezen fértek hozzá, de végül sikerült mindenkit kiszabadítani.

Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során. A zsúfolt vonatban sok turista és család utazott vidékre egy négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén. Sokaknak csak állóhely jutott.

Legutóbb három évvel ezelőtt történt súlyos vonatbaleset Tajvanon, akkor 18-an vesztették életüket, és 175-en sérültek meg.