Több mint 15 millió koronavírus-fertőzött van Brazíliában

koronavírus, vírus, járvány, védőfelszerelés, maszk, Brazília, Sao Paulo, tömegközlekedés, metró
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő utasok várják a metrót Sao Paulóban 2020. június 24-én. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint a halálesetek számát illetően Brazília a második a világon az Egyesült Államok után.
Vágólapra másolva!
Brazíliában az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma átlépte a 15 milliót, a Covid-19-nek már csaknem 417 ezer áldozatáról tudni - derül ki az ország egészségügyi minisztériumának csütörtöki bejelentéséből.
Vágólapra másolva!

A minisztérium közlése szerint az elmúlt 24 órában 73 380 új fertőzöttet és 2550 halálesetet regisztráltak a mintegy 212 milliós Brazíliában. A fertőzöttek számát tekintve az országot csak az Egyesült Államok és India előzi meg.

A hivatalos adatok szerint minden 100 ezer emberre 198 halálozás és 7140 fertőzés esik, a járványügyi helyzet az ország délkeleti részén található, mintegy 46 milliós

Sao Paulo államban a legsúlyosabb, ahol a halálos áldozatok száma 100 ezerhez közelít.

A múlt héten az országban szenátusi vizsgálóbizottságot állítottak fel, amely Jair Bolsonaro elnök járványkezelési intézkedéseit és esetleges mulasztásait tekinti majd át. Csütörtökön Marcelo Queiroga egészségügyi minisztert hallgatta meg a testület.

Utasok várják a metrót Sao Paulóban 2020. június 24-én. Az államban mára csaknem 100 ezren haltak meg a vírus miatt Forrás: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

Bolsonarót a többi között azzal gyanúsítják, hogy elutasította, illetve szándékosan halogatta a koronavírus elleni vakcinák beszerzését, valamint hogy a pandémiával szembeni küzdelemre szánt szövetségi forrásokat sikkasztott.

Az elnök volt, hogy aprócska influenzának nevezte az új koronavírus okozta betegséget,

és következetesen azt hangoztatja, hogy a járványügyi korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni. Többször is támadta az óvintézkedéseket elrendelő tagállami kormányzókat. Sőt, az oltások értelmét is kétségbe vonta, annak ellenére, hogy maga is átesett a betegségen.