Fegyveresek támadtak a volt ugandai főparancsnokra

Katumba Wamala főparancsnok Uganda
ENTEBBE, UGANDA - MARCH 16: Head of the Ugandan Army Katumba Wamala (C) and Deputy Chief of Mission U.S. Embassy Kampala Patricia Mahoney (not seen) give a speech during a ceremony for the two planes those presented by US Government to support Ugandan soldiers in Somalia, in Entebbe Airport, Entebbe, Uganda on March 16, 2015. Halima Athumani / Anadolu Agency (Photo by Halima Athumani / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek támadtak kedden Katumba Wamala ugandai munkaügyi és közlekedési miniszterre, a hadsereg korábbi főparancsnokára, aki megsebesült, a vele egy autóban utazó lánya és sofőrje azonban életét vesztette - közölte a hadsereg szóvivője.
Vágólapra másolva!

A fegyveresek golyózáport zúdítottak Wamala járművére Kampala, a főváros Kisaasi nevű részén - mondta a hadsereg szóvivője. A miniszter megsebesült, kórházba szállították, sofőrje életét vesztette - közölte Flavia Byekwaso katonai szóvivő a Reuters hírügynökséggel.

Katumba Wamala megsebesült a támadásban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2015 Anadolu Agency/Halima Athumani

Az NBS Television nevű ugandai televíziós csatorna szerint

a járműben tartózkodott Wamala lánya is,

aki szintén meghalt a támadásban.

Golyónyomok az ablakon, a miniszter véres ruhában

A közösségi médiában keringő felvételeken a miniszter a terepjárója mellett látható véres ruhában, amint a hatóságok megpróbálják elvezetni a helyszínről, a jármű ablakán golyónyomok, a földön pedig töltényhüvelyek láthatóak.

A korábbi főparancsnokot ugyanitt támadták meg

A kelet-afrikai országban az elmúlt években több alkalommal kíséreltek megölni magas rangú tisztségviselőket.

A támadások áldozatául esett törvényhozó, magas beosztású rendőr, főügyész, főbb muszlim vezetők és mások.

A hadsereg korábbi főparancsnokát a fővárosnak ugyanazon a részén támadták meg, ahol 2017-ben motorkerékpáros fegyveresek golyózáport zúdítottak egy magas beosztású rendőr járművére, aki sofőrjével és testőrével együtt életét vesztette a támadásban.