Négy napon belül a második végzetes lövöldözés tört ki Chicagóban, ezúttal a város Englewood negyedében. Legalább négy ember meghalt és négyen megsérültek. 

A halottak között három nő van, a sérültek állapota kritikus - írja az ABC News.  A sérültek között van egy 25 éves és egy 41 éves férfi is, akiket tarkón lőttek. Egy nő és egy 23 éves férfi - akiket hátulról lőttek le - szintén kritikus állapotban fekszenek a Chicagói Egyetemi Kórházban. 

Egy kétéves gyerek is ott volt abban a házban, ahol a lövöldözés kitört, őt is kórházba vitték megfigyelésre, de valószínűleg ő nem sérült meg. 

A rendőrséget kétszer is kihívták, először hétfő éjszaka, majd kedden kora reggel. Második alkalommal már a lövöldözés áldozatait is megtalálták.

Lori Lightfoot demokrata polgármester szerint illegális fegyverek sújtják a várost és a folyamatos fegyveres erőszak miatt senki sem akar ilyen városokban élni. Szerinte ez országos probléma, és ő is a szövetségi kormány segítségét kéri, merthogy a városok külön-külön nem tudnak megbirkózni a problémával.

A rendőrség egyelőre semmilyen részletet nem hozott nyilvánosságra, őrizetbe vétel sem történt a keddi lövöldözéssel kapcsolatban. 

A néhány nappal korábbi, szombati lövöldözésben egy nő halt meg, kilenc felnőtt pedig megsérült.