30 évre ítélték a szingapúri nőt, aki megkínozta és megölte a bejárónőjét

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találták azt a szingapúri nőt, aki éheztette, kínozta, végül megölte Mianmarból érkezett bejárónőjét. A nő 24 kilót nyomott, amikor meghalt - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az ügyészek Gaiyathiri Murugayan tetteit gonosznak és rettenetesen embertelennek nevezték. A 40 éves nő bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt, ahol többek között szándékos emberöléssel vádolták.

A vád szerint a vádlott 2015 októberében kezdte el kínozni az akkor 24 éves Piang Ngaih Dont, aki nem sokkal korábban érkezett Szingapúrba Mianmarból. Ekkor dolgozott először külföldön.

A kínzásokra bizonyítékként szolgáltak a ház biztonsági kamerájának felvételei is.

A szingapúri nő többek között

forrú vasalóval égette meg a bejárónőjét, sokszor csak egy vízbe áztatott szelet kenyeret adott neki,

vagy valamilyen hideg ételt a hűtőből, esetleg rizst. A nő 14 hónap alatt 14 kilogrammot fogyott, a testsúlya 38 százalékát. Összesen 24 kilogrammot nyomott, amikor meghalt.

Piang Ngaih Don végül 2016 júliusában halt meg, miután

több órán át bántalmazta a vádlott és annak édesanyja.

Halálát oxigénhiány okozta, megfojtották.

A védelem arra hivatkozott, hogy Gaiyathiri Murugayan depresszióban és OCD-ben szenved. Rendőrként dolgozó férjét felfüggesztették, őt is és a vádlott édesanyját is vád alá helyezték az ügy miatt.

Szingapúrban körülbelül 250 ezer külföldi munkás dolgozik, a legtöbben Indonéziából, Mianmarból vagy a Fülöp-szigetekről érkeznek. Több példa is volt már arra, hogy embereket azért ítéltek el, mert éheztették és kínozták a náluk dolgozó külföldieket.