Nem szült tízes ikreket, sőt, még terhes sem volt az a nő, akiről korábban szinte minden sajtóorgánum megírta, hogy megdöntötte a világrekordot az ikrekkel - írja a BBC.

Ahogy az Origo is beszámolt róla június 9-én, tizes ikrei születtek egy nőnek a Dél-afrikai Köztársaságban. A nyomozások kiderítették, hogy ez nem igaz.

Kiderült, hogy az érintett tartomány egyetlen kórházában sincs nyilvántartás tízes ikrek születéséről, és több orvosi vizsgálat is arra mutat, hogy az asszony, Gosiame Sithole

még csak terhes sem volt a közelmúltban - írja a lap.

Az apa június 8-án a Pretoria Newsnak nyilatkozta azt, hogy tíz gyerekük született, ezt kapta fel később a közösségi média majd a világsajtó. Ezt követően özönlöttek az adományok a családnak, több mint 20 millió forintnak megfelelő randot kaptak.

A történetben további csavar, hogy a házaspár valamin összeveszett, a férj ugyanis bejelentette, hogy a felesége eltűnt, ezért ne küldjenek nekik több adományt. Az asszony cserébe azzal vádolta meg a férjét, hogy pénzt akar szerezni a babák születéséből. 

A nőnek most mentálhigiénés orvosok segítenek. Az a korábbi hírből mindenesetre igaznak bizonyult, hogy a házaspárnak van gyereke, egy ikerpár.